Kekemelik İçin Egzersizler

Kekemelik İçin Egzersizler :

Kekemelik, zaman ilerleyip, insanlarla ilişki kurdukça kekemelik daha belirgin hale gelmektedir. Bir sorun olmaktadır. Bunu aşmak gerekir. Okul dönemlerinde sıkıntı olmaktadır.

Kekemelik doğuştan olmadan ileri yaşlarda başlar. Genellikle çocuk yaşlarda, örneğin 8 yaşında başlayabilir. Bazen iyi olabilir. Bazen takılma meydana gelebilmektedir. Konuşma esnasında kelimelerin içinde sesleri uzatmak söz konusu olabilir.

Kekemelikten kurtaran egzersizler

Hastanın nefesini değerlendiriyoruz. Ciğerlerimiz ve diyaframla nefes alırız. Kekemelik hali geldiğinde diyaframla nefes almamız bize yararlı olacaktır. Diyafram sigara içerken babanız yakaladığında hık dediniz, işte burası diyaframdır. Böylece diyaframdan nefes alarak kekemeliği yenebiliriz.

Ses tellerimizi nefesle titreşim haline getiririz. Konuşurken takıntı meydana gelmektedir. Vücut kasılır. Bu durumda genellikle hasta bu kasılmayı yenmek için öne doğru vücudunu hareket ettirmekte, ayağını yere vurmaktadır. Böylece vücuttaki takılmayı bu hareketlerin yardımı ile gidermektedir.

Hastaların konuşmaya yumuşak bir giriş yapmalarını sağlaya çalışılması doğru bir yöntemdir. Kekemelik konuşmada kontrol kaybıdır. Bu kontrolü geri kazandığımızda düzgün, ritimle konuşabiliriz. Konuşma teknikleriyle bunu çözümlüyoruz. Telefonla konuşmada problem olabilmekte, özellikle tanımadığınız kişilerde konuşma aksaya bilmektedir.

Hastayla 15 seanslık tedavi döneminde bu problemleri çözebilmektedir. Ancak nefes alınması başta diğer egzersizlerin otomatik hale gelmesi 1 yıl sürebilmektedir. Bunun için evde aile fertleriyle sürekli pratik yapılmasında fayda bulunmaktadır.

Kekemelikte psikolojik terapi ve tedavi


Çocuk yaşındaki hastaların ailesi etkilemektedir. Korkuları varsa, psikolojik sorunlarını varsa bunları psikologla yenmemiz gerekmektedir. Kreş kaygı düzeyi arttırırsa kreşi önermiyoruz. Ancak böyle bir sonuç doğurmuyorsa, çocuk rahatlıyorsa tavsiye ediyoruz. Psikologla irtibatlı olmasını öneriyoruz. Psikolojik terapi yapılması gerekir. Konuşma terapatisti ile psikolojik terapi yapılmalıdır. Bu çok olumlu sonuçlar doğurmaktadır.

Kekemelikte doğru nefes alma - kekemelik ve kalıtsallık - kekemelikte erken tedavi - kekemelikte ilaçla tedavi mümkün mü? - Kekemelik psikolojik mi fiziki mi bir sorundur?

Doğru nefes alma


Kekemelikte doğru nefesi alma çok önemli. En doğru nefesi alınca akışkan şekilde konuşmanız mümkün olacaktır. Akıcı konuşma anında alınan nefesin alınması akıcı bir konuşmanıza çok yardımcı olacaktır.

Kekemelik ve kalıtsallık


Ailede kekemelik varsa % 15 oranında kalıtsal olarak çocukta ortaya çıkabilmektedir. Kekemeliğin kalıcımı, geçici olduğunu 3 ile 6 ay arasında kekemelik geçerse geçicicidir. Bunun üzerinde bir sürede kalıcı kekemelik devam ederse, kalıcı kekemelik ortaya çıkabilmektedir.

Kekemelikte çocuklarda erken tedavi


Yanlış nefes almayı çocuk alışkanlık haline getirdiyse, bu durumda çocuğun terapiye ihtiyacı vardır. Erkenden, çocuklarda yapılan yanlış hareketler yerleşmeden doğru alışkanlıkları öğretmek gerekir. Erken tedavi önemlidir. Çocuğa 6 yaş üzerinde psikolojik konuşma seansları faydalı olacaktır. Tedavide, konuşma seanslarında en güzel sonuçları çocuklar kekemeliği düzeltmeyi istemeleri halinde gerçekleşmektedir. Bu durumda iyi sonuç alınması mümkündür. Yetişkinlerin kekemelik tedavisinde yapılan seanslarda da, kişinin bunu düzeltmeyi istemesi halinde iyi sonuçlar alınmaktadır.

Bu tür problemi olanların doğru yere gitmesi çok önemlidir. Konuşma seanslarına gidilmesi gerekir. Cümle kuramayan çocuklarda 5 yaşına kadar bu problemin çözülmesi gerekir. 5 yaşına kadar cümle kurma ve kelimelerin eklerinin kullanılması tamamen öğrenilmektedir. Bunun için konuşma terapistine gidilerek, bunun beş yaşından önce alınması gerekir.

Kekemelikte ilaçla tedavi mümkün müdür?


Kekemeliği direk ilaçla tedavi edecek bir ilaç yoktur. Ancak tedaviyi destekleyen ilaçlar vardır. Tedaviyi olumlu yönde etkilemektedir. Ailelerin çocuğun üstüne gitmemeleri gerekir.

Kekemelik psikolojik mi fiziki mi bir sorundur?


Kekemelik psikolojik mi fiziki mi bir sorundur? Bu sorunun cevabını verilmesi çok zordur. Hastada bunun nedenlerinin araştırılması sonucunda hasta ile ilgili en doğru neden bulunabilecektir.

Yorumlar

  • * Meh*** Dar**
    7 yıl önce
    kekemelik nasil gecer?
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      kekemelik tedavisinde melisa otu karışımlı seti tavsiye ediyoruz linki tıklayınız Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • HES***** FIR***
    7 yıl önce
    KEKELEME NASIL KECILIR
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kekemelik, konuşmanın akıcılığı ve ritmi ile ilgili bir iletişim bozukluğudur.Düşünce,Travmatik,Hız,Nefes ve duygu durumu gibi 5 çeşidi vardır . %100 tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır . Sebebine göre tedavi süreci değişecektir . Tedavi ile ilgili izlediğimiz yol için linke tıklayabilirsiniz.Yada daha detaylı bilgi için bilgi hattımızdan detaylı bilgi alabilirsiniz. Bilgi hattı:0224 2-3-4-5-6-7-8
  • Muh***** Yal***
    6 yıl önce
    ben 17 yaşındayım ve kekemeyim bende öz güven eksikligi kku vb. var. ben tedavi yapmak istemiyum yani terapiler . ilac varsa kullammak istiyum.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Kekemelik, konuşmanın akıcılığı ve ritmi ile ilgili bir iletişim bozukluğudur.Düşünce,Travmatik,Hız,Nefes ve duygu durumu gibi 5 çeşidi vardır . %100 tedavi edilebilir bir rahatsızlıktır . Sebebine göre tedavi süreci değişecektir . Tedavi ile ilgili izlediğimiz yol için linke tıklayabilirsiniz. tıklayınız Geçmiş olsun. Bilgi Hattı: 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp