kas romatizması bitkisel tedavi ibrahim saraçoğlu

Kas Romatizması Bitkisel Tedavi : Vücut ağırlığının yarıdan biraz azını kaslar oluşturur. Yaptıkları iş ve maruz kaldıkları mekanik stresler nedeniyle çeşitli ağrılı kas sendromlarının kolaylıkla gelişmesine yatkın dokulardır. En sık görülen kas ağrıları fibromiyalji ve miyofasiyal ağrı sendromudur.

Fibromiyalji. Yaygın vücut ağrısı, yorgunluk ve değişik yerlerde hassas noktalarla karakterize, nedeni bilinmeyen bir sendromdur. Uyku bozukluğu, sabah tutukluğu, baş ağrısı, psikolojik bozukluğu gibi yakınmalar hastalığa eşlik edebilir. Yaşam kalitesini olumsuz etkileyen ve mesleki performansı düşüren bir hastalıktır.

Fibromiyaljide ana bulgu yaygın ve kronik ağrıdır. Ağrı çoğunlukla ense ve omuzdan başlayarak vücudun başka yerlerine yayılır. Sabahları yeteri kadar yattıkları halde dinlenmemiş olarak kalkarlar. Hastaların yarısından fazlasında gerilim tipi veya migren tarzında baş ağrısı ve bağırsak şikayetleri vardır. Eklemlerde ağrı ve şişlikten yakındıkları halde şişlik görülmez.

Kas kuvvetsizliği, uyuşma ve karıncalanmadan şikayet ettikleri halde bir bulgu elde edilemez. Fibromiyaljiye özgü bir laboratuar ve röntgen bulgusu yoktur. Tedavi hasta eğitimi, ilaç ve ilaç dışı tedavilerden ibarettir. İlaç tedavisinin başında antidepresanlar gelmektedir. Ağrı kesicilerin kullanımı sınırlıdır. Fizik tedavi, hidroterapi, akupunktur, bilişsel davranışsal terapi, ozon sık kullanılan ilaç dışı tedavi yöntemleridir.

Kalp Romatizması Tedavisi

Kalp romatizması romatizma çeşitleri içinde en tehlikeli görüleni olduğu için vakit kaybetmeden uzman kontrolüne başvurulmalıdır. Kalp romatizması tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Kalp romatizması tedavisinde çok nadir olarak kortizon kullanılmakta ve genellikle aspirin ve depo-penisilin enjeksiyon edilmektedir.

Uzman ayda bir kez uygulanacak olan penisilin tedavisine başlayacaksa mutlaka hastanın alerjisi olup olmadığının belirlenmesi için test yapılması gerekmektedir. Kalp romatizmasının ne kadar ciddi bir rahatsızlık olduğunun farkında olmayan insanlar teşhis aşamasından sonra tedaviden kaçmaktadır. Bu durum kalp romatizması hastalığının daha zor bir hal almasına neden olmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp