karaciğer yağlanması bitkisel tedavi ahmet maranki

Karaciğerde Yağlanma Bitkisel Tedavi : Karaciğer'deki hücrelerin içine ve arasına yağ birikmesi halinde Karaciğer yağlanması'ndan bahsedilir. Alkol alanlarda, fazla yağlı yiyenlerde, şişmanlarda, bazı karaciğer hastalıklarında sık rastlanır. Yağlanma genellikle beslenme bozuklukları sonucu olur.

Fazla yağlı yememeli. Tereyağı ve katı yağlardan uzak durmalı, sıvı yağ kullanmalı. Spor yapmalı. Vitaminsiz kalmamalı. Çok yememeli. Özellikle sakatat cinsi etlerden uzak durmalı. Acıkmadan sofraya oturmamalı. Doymadan kalkmalı. Beyaz et yemeli. Kırmızı eti azaltmalı. Meşrubatı fazla içmemeli. Onun yerine su içmeli. Aşırı yorulmamalı. Uyku düzenine ve istirahatine dikkat etmeli. Karaciğer testleri yaptırıp kontrolleri ihmal etmemeli.

Karaciğer yağlanması'nda şu reçeteler faydalı olacaktır.


100 gram demirhindi (baharatçılarda satılmaktadır) bir litre suyun içine parçalar halinde konarak kısa bir süre kaynatılır. Soğuduktan sonra ince bir tülbentten süzülür ve serin bir yerde saklanır. Elde edilen bu demirhindi şurubundan her gün sabah ve akşam birer su bardağı içilir. İstenirse, şurup bir miktar balla tatlandırılabilir.

1 çorba kaşığı saf zeytinyağına; 1 çorba kaşığı yeni sıkılmış limonsuyu karıştırılır. Sabahları, aç karına içilir.

4 bardak suya; 60 gram aslandişi konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Sabah akşam, birer kahve fincanı içilir. Bu işlem, en az 3 hafta tekrarlanır.

4 bardak suya; 1 tutam mısır püskülü konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra 20 dakika bekletilip, süzülür. Saat 10‘da ve 15‘te, birer çay bardağı içilir.

kahve fincanı, yeni sıkılmış pancar suyu ile 1 çorba kaşığı yeni sıkılmış turp suyu karıştırılıp, aç karına içilir.

2 çay bardağı kaynak suya; yarım kahve kaşığı kekik aynı ölçüde nane konur. 10 dakika bekletildikten sonra süzülüp, içilir. Bu işlem, her yemekten önce tekrarlanır.

4 su bardağı suya; 1 tutam şahtere çiçeği yapraklarıyla birlikte konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Öğle ve akşam yemeklerinden önce birer çay bardağı içilir.

4 bardak suya; 2 tutam maydanoz konur. 5 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce, birer kahve financı içilir.

1 çay bardağı sıcak suya; yarım kahve kaşığı Hint safranı konur. 5 dakika bekletildikten sonra iyice karıştırılıp içilir. Bu işlem, öğle ve akşam yemeklerinden önce tekrarlanır.

1 çay bardağı sıcak suya; yarım kahve kaşığı ufalanmış papatya çiçeği konur. 5 dakika bekletildikten sonra sözülüp içilir. Aynı işlem, öğle ve akşam yemeklerinden 15 dakika önce tekrarlanır.

4 bardak suya; 1 tutam sinirli yaprak konur. 10 dakika kaynatıldıktan sonra sözülür. Günde 3 kere, birer kahve fincanı içilir.

4 bardak suya; 10 gram sinâeki ve 5 gram anason konur. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Saat 10‘da ve 15‘te, birer kahve fincanı içilir.

4 bardak suya; 1 baş kereviz doğranır. Kaynatıldıktan sonra süzülür. Suyuna; 1 çay bardağı limonsuyu ilâve edilir. Saat 10 ve 15‘te, birer çay bardağı içilir.

Ayrıca; dut, kiraz, mandalina, ayva, şeftali, zeytin, çilek, elma, havuç, portakal, greyfurt, marul, armut, limon, sarımsak, soğan, papates, kayısı, erik, taze fasulye, hünnap, suteresi salatası, kuşkonmaz salatası, yaş veya kuru üzüm, incir yemek; kara turp suyu, kiraz suyu, ayran ve süt içmek çok faydalıdır.

Yenmemesi ve içilmemesi gereken şeyler

Etsuyu, yağlı çorbalar, tavşan, kaz, hindi, ördek, pastırma, sucuk, salam, kavurma, sakatat, çok yağlı yemekler, av etleri, yumurta ve yumurtalı yiyecekler, kaymak, krema ve yağlı beyaz peynir, içyağı, kuyrukyağı, margarin, balıkyağı, patlıcan, lahana, domates, konserveler, taze ekmek, hardal, biber, sirke, fındık, fıstık, dondurma, çukulata, turşu yemek; içki, meşrubat, çay, kahve içmek yasaktır. Sigarayı da bırakmak gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp