Karaca

Bir tür geyik cinsi olan karaca, Romalıların ask törenlerinde toplu halde yenilen bir aşk yemeğidir. Etini yedikten sonra kadınlar, erkeğin cinsel organına benzediği için, karacanın ayak ve uyluk kemiklerini boyunlarına takar, sonra çiftler. aşk tapınağına girerlerdi. Cinsel istekleri kamçılamak için, tapınağın kapısına yol kıyılarına ve mabet önündeki büyük alana kadın ve erkek organlarının anıtları dikilirdi.

Kadınlar ayrıca, tanıtan ve tunçtan yapılmış. Üstünde penis resimleri bulunan, zarif bir biçimde işlenmiş bilezikler ve gerdanlıklar takarlardı. Tapınağın önünde şenlikler yapılır, cinsel arzuyu kışkırtmak için, kadınlar penis şeklindeki, erkekler ise kadın organı seklindeki anıtları okşarlardı.

Daha sonra birlikte yemeğe oturulur, şaraplar içilir ve karaca kızartmaları yenirdi. Bu aşk töreninin son bölümü ise, Venüs mabedinin içindeki toplu aşkla biterdi. Bilindiği gibi, av hayvanları, doğadaki en vahşi, ulaşılması en güç yerlerdeki bitkileri bile bulup onlarla beslendiklerinden onların etleri de evcilleştirilmiş hayvanların etlerinden daha güçlüdür. Geyiklerin en hareketli türlerinden olan karaca özellikle, yükseklerde otlamayı seven bir hayvandır.

Madensel sular, vitaminler ve bitki özleri de av hayvanlarının etlerine geçer. Bu kusun etinin yararları eski uluslarca da biliniyordu. "Sevme Sanatı" adlı eseri yazan Latin şairi Ovidus bir şiirinde şöyle der;

"Bıldırcınlar, gök kuşları Şölen sofralarımızı süsleyin Gün batarken dağların arkasında damağa ve tat verin ."

18. yüzyıl Avrupa'sında da, kışın dağ evlerinde meşe kütüklerini yandığı ocaklar önünde, aşıklar bıldırcın sofrası kurarlardı. Bıldırcınlı pilav Anadolu sofralarının da ünlü yemeklerinden biridir. Kışın gençler, ellerinde! fenerler ve fileler, bıldırcın avına çıkar. Bıldırcının gözleri ışığa karşı çok duyarlıdır. Işık vurduğu zaman kaçamaz, büzülüp kalır ve üzerine ağ atılarak yakalanır.

Başka Yararları da Var;

Kutsal bıldırcın etinin başka yararları da var. “Kenzü Sıhhatül” adlı eserin 56'ncı sayfasında, idrar söktürmek için ördek veya bıldırcın eti yenir ya da kaynatılarak bunların suyu içilir denmektedir. Aynı eser, bal ile birlikte yutulan bıldırcın ödünü saraya karşı ilaç olarak önermektedir.

Key: Bıldırcın, Kenzü Sıhhatül, Madensel sular, Sevme sanatı, Venüs mabedi, Karaca, İdrar söktürmek, Bal, Dağ evleri, Bıldırcın eti, Geyik cinsi, Ovidus, Vitaminler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp