kalp romatizması tedavisinde kullanılan ilaçlar

Kalp Romatizması Tedavisi :

Romatizma hastalığının tedavisi çok önemlidir. Bu önem romatizma hastalığının tam manasıyla tedavi edilmediği durumlarda hastalığın kalbin içinde yer alan kapakçıklara yerleşmesinden kaynaklanmaktadır. Bu olaya kalp romatizması adı verilmektedir.

İstatistikler kadınların erkeklere oranla daha çok kalp romatizması riski taşıdığını ortaya koymuştur. Kalp romatizması ise kişide mitral darlık adı verilen bir hastalığa neden olmaktadır. Kalp romatizması kendisini nefes darlığı, morarma, ellerde ve ayaklarda üşüme, kuru öksürük olarak göstermektedir.

Kalp romatizmasının neden olduğu rahatsızlıklarda tedavi için doktorun söylediklerine harfiyen uymanın yanında hastanın moralinin yüksek olması da son derece önemlidir. Tedavinin amacına ulaşabilmesi için hastalığın erken teşhis edilmiş olması son derece önemlidir.

Kalp romatizması direncin düşmesine neden olduğu için bu hastalığın tedavi sürecinde başka mikrobik enfeksiyonlara yakalanmaktan kaçınmak gerekmektedir. Ayrıca hasta mümkün olduğunca kendisini yormamalıdır. Kalp romatizmasının en çok korkulması gereken romatizma çeşidi olduğu kesinlikle unutulmamalıdır.

Kalp Romatizması Tedavisi

Kalp romatizması romatizma çeşitleri içinde en tehlikeli görüleni olduğu için vakit kaybetmeden uzman kontrolüne başvurulmalıdır. Kalp romatizması tedavisinde erken teşhis çok önemlidir. Kalp romatizması tedavisinde çok nadir olarak kortizon kullanılmakta ve genellikle aspirin ve depo-penisilin enjeksiyon edilmektedir.

Uzman ayda bir kez uygulanacak olan penisilin tedavisine başlayacaksa mutlaka hastanın alerjisi olup olmadığının belirlenmesi için test yapılması gerekmektedir. Kalp romatizmasının ne kadar ciddi bir rahatsızlık olduğunun farkında olmayan insanlar teşhis aşamasından sonra tedaviden kaçmaktadır. Bu durum kalp romatizması hastalığının daha zor bir hal almasına neden olmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp