Kalp Ritim Bozukluğu Nedenleri

Kalp Ritim Bozukluğu Nedenleri

Kalp Ritim Bozukluğu Nedenleri Hakkında Açıklamalar

Kalp ritim bozukluklarının genel adı aritmi olarak bilinir. Kişinin kalbinin düzensiz çalışmaya başlaması, kalp atışlarının hızlanması veya yavaşlaması kalp ritim bozukluğu yani aritmi olarak tanımlanabilir. Kalp ritim bozukluğu belirtileri ile ilgili açıklamaların detayları ve kalp hastalıkları tedavisine yardımcı olarak kullanılan %100 bitkisel ürünlerimiz için aşağıdaki makalemizi inceleyebilirsiniz.



Kalp Ritim Bozukluğu Nedenleri Hakkında Açıklamalar

Kalp ritim bozukluğu belirtileri nelerdir?

Kalp ritim bozukluğu genelde sessiz ilerleyen, ilk etapta herhangi bir şikâyete sebep olan biraz sinsi bir hastalıktır. Kalp ritim bozukluğunun en net belirtileri kalbin aniden hızla atmaya başlaması, göğüs ağrısı hissedilmesi, baş dönmesi başlaması, nefes darlığı çekme, çarpıntı hissidir.

Kalp ritim bozukluğu nedenleri nelerdir?

Kalp ritim bozukluğu sebepleri arasında, koroner arter hastalığı, kalp kapak hastalıkları, kalp yetmezliği, kandaki elektrolit bozuklukları, kalp kasındaki anormallikler, kalp krizi ardından meydana gelen hasarlar, kalp ameliyatı olduktan sonraki iyileşme evresi, genetik geçişli bazı hastalıklar en çok karşılaşılan nedenler arasındadır. Bunların yanında farklı ilaçların yan etkileri, madde bağımlılığı, kafeinli ya da enerji içeren içecekler, stresli yaşam tarzı diğer kalp ritim bozukluğu sebepleri arasındadır.

Kalp ritim bozukluğu tedavisi

Kalp ritim bozukluğu tedavisi için öncelikle doktorunuza muayene olup, kalp ritim bozukluğunun altında yatan sebeplerin belirlenmesi ve bu sebeplerin ortadan kaldırılması gerekir.





SENDE YORUM YAP!

Whatsapp