Kabızlık Ve Tedavisi

Kabızlık Ve Tedavisi : Kabızlık hastalığının sebepleri ve kabızlık hastalığına iyi gelen bitkiler bu makalede yer almaktadır. Kabızlık tedavisine yardımcı olan %100 bitkisel ürünleri bu makalede inceleyebilirsiniz...

Yeterince sulu şeyler yememe, sinir bozulukları, hormon dengesizliği, basur, fıtık boğulması kabızlığı doğuran nedenler arasındadır. Ayrıca günlerinin büyük bir kısmını oturarak geçirmek zorunda olanlarla, hamilelerde ve yaşlılarda görülür. Öncelikle kabızlığa neden olan hastalığı tespit etmek gerekir. Esas nedeni tespit etmeden alınacak müsil ilaçları kötü sonuçlar doğurabilir.

Kabız olmayı önlemek için, sebze çorbaları ve yemekleri, mercimek, ıspanak, salata, balık ve çavdar ekmeği yemek çok faydalıdır. Ayrıca erik reçeli, bal, üzüm, kayısı veya elma yemek, bol su veya şerbet içmek de yararlıdır. Müzmin kabızlıktan şikayet edenlerin de; fazla ert, yumurta, peynir, beyaz ekmek, muz gibi yiyecekleri azaltmaları, kahve çay ve sigarayı en az miktara indirmeleri, alkolü bırakmaları gerekir.

Kabızlığı gideren ilaçların fazla miktarda uzun süre kullanılması kötü sonuçlar doğrulabilir. Bu nedenle ilaçları kullanırken tavsiye edilen miktarları aşmamak gerekir.

Kabızlık için Pratik Bitkisel Formüller :

* 1 su bardağı kaynar su içine 5-6 yaprak sinemaki yaprağı, birer çay kaşığı anason ve rezene havanda ezilerek konulur. 15 dakika demlenerek; aç karnına günde 1-2 bardak içilir.
* Sıcak bal şerbeti içilir.

* Günde 1 defa açken; 1 tatlı kaşığı keten tohumu tozu suyla içildiğinde bağırsakları çalıştırmaktadır. (Keten tohumunda dikkat edilmesi gerekenler)

* Kayısı, erik, incir kurusu ve taze incir bağırsakların çalışmasını hızlandırır.

* 1 bardak suya 10 gram parçalanmış keçiboynuzu konulur ve 10 dakika kaynatılır. Bu karışımdan günde 3 bardak içilir.

* Lahana yaprakları sıkılarak elde edilen sudan; sabah akşam aç karna, öğle ve gece yatarken birer bardak içilir.

* Lahana yaprakları 10 dakika kadar kaynatılır ve süzülür. Bu sudan günde 2-3 bardak içmek fayda sağlar.

* Yarım litre suya 3 tatlı kaşığı çayır papatyası konulur. 8 saat bekletilir ve 1 günde tüketilir.

* 15 kadar taze gül yaprağı haşanır, tatlandırılıp içilir.

* 5 gram kiraz yaprağı, 1 bardak kaynar suya konulur. 10 dakika bekletilip günde 3 bardak içilir.

* 3 adet orta büyüklükte soğan ince ince doğranır ve yarım litre suda 1 gece bekletilip süzülür. Yemeklerden önce günde 3 defa birer fincan içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp