İştahsızlık Tedavisi

İştahsızlık Tedavisi

İştahsızlık Tedavisi hakkında bilgiler.


Açlıkla karşılaştırıldığında iştah ruhsal etkenlerin çok daha ağır bastığı bir duygudur.İştahsızlık birçok sindirim sistemi hastalıklarında gelişebileceği gibi, sindirim sistemi dış organları bozukluklarında ve psikiyatrik bozukluklarda da oluşabilecek olan bir belirtidir



İştahsızlık, yemek yeme isteğinin organik ya da işlevsel nedenlere bağlı olarak yitirilmesi. Zihinsel iştahsızlık, ruhsal bozukluklara yanıt olarak gelişen ve az ya da çok sistemli olarak beslenmeyi reddetmeyle belirgileşen davranıştır. Bazı süt çocuklarında görülen daha sonra da, hemen hemen, yalnız genç kızlarda rastlanan zihinsel iştahsızlık, ileri derecede bir zayıflığa neden olur, uzun sürede ise ölümle sonuçlanabilen bir kaşeksiye yol açabilir. Genç kızlarda, iştahsızlık daima adet görmemeyle birlikte görülür, bazen iştahsızlık ortadan kalksa bile adet görmeme devam eder. Bu bedensel tabloya, genellikle bu çöküntüyle birlikte görülen, suçluluk duyguları, korku, saldırganlık gösterileri ve özcezalandırma ve karşı koyma tepkileri eklenir.
Meme çocuğundaki zihinsel iştahsızlıkta değiştirilmesi gereken nokta anne ile çouğun nesnel ilişkisidir. Demek oluyor ki, çocuğu iyileştirmek için anneyi tedavi (psikoterapi ya da psikanaliz) etmek gerekir. Yeniyetmelikte, kız olsun, oğlan olsun, çocuğu aile ortamından kesin şekilde ayırmakla tedaviye başlanır. Çevresiyle anlaşmazlığın etkisinden kurtulan kimse, ruhsal tedavi yöntemlerinin yardımı ile çevresiyle olan patolojik ilişkileri değiştirmeyi başaracaktır. Bu ise iştahsızlığa ilişkin her türlü tutum ve davranışın kaynağı olan duygulara, özellikle kişinin bu ortama karşı duyduğu karşıt duygulara dayanılarak gerçekleşecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp