iştahsızlık ishal ve halsizlik

İstahsızlık 3 :

İŞTAHSIZLIK

Ağza toz şeker alıp yemelidir.

Badem, ahududu, kayısı, portakal, limon, Kayısı ve ayva faydalıdır.

Havuç, kereviz, sarımsak ve domates faydalıdır. Metabolizmanın hızlanması için mideye Dokunmuyorsa hafif acı tüketimi yararlıdır. Sivri biber, Zencefil, Acı soğan gibi.

Acı sivri biberde C-Vitamini De vardır.

Yulaf sıcak suda kaynatılır içilir. Kekik, melisa, anason ve nane karıştırılır çayı Yapılır ve içilir.

Ekşi nara şeker veya bal ile tatlandırıp İçilir.

Güvercin otu kökü iştah açıcıdır. Kavun, kereviz, Kimyon, maydanoz ve melisa otu iştah açıcı özelliğe Sahiptir.

Adaçayı iştah açar. Adaçayı yapraklarnın tozu İştah açar. 1 tatlı kaşığı yaprak 1 su bardağı kaynar su İçine konur, demlenir. İki dakikadan daha fazla Kaynatılmamalıdır. 10 dakika demlenir. Süzüldükten Sonra günde 2-3 bardak içilir.

Anason yağı iştah açıcıdır ve harareti söndürür. Anason tohumlarının yenmesi iştahı artırır. Tohumu Çay gibi demlenir.

Ahududu iştah açıcıdır. Aynı sefa iştah artırıcı etkisi vardır.

Andız otu içerdiği acı maddeler sayesinde iştah Açar. Andız otu kökünün içerdiği acı maddeler nedeniyle İştah açıcı özelliği vardır.

Bir su bardağı dolusu soğuk Suya yarım tatlı kaşığı ince kıyılmış kök eklenir. Bu 8-10 Saat demlenir ve sonra süzülür. Bu karışımından her gün Sıcak olarak 2 bardak içilir.

Armut iştah açıcıdır ve kuvvet vericidir. Ardıç meyveleri iştah açar.

Meyvesi kaynatılır Suyu bal ile karıştırılır içilirse iştahı artırır. Biber ve engin ar iştah açar.

Ceviz yapraklanandan yapılan çayın iştahı Açıcı özelliği vardır.

Ceviz yaprağının çayı iştah açar. 8- Gram kuzu ceviz yaprağı yarım litre suda kaynatılarak Yapılan çayından günde 1-2 bardak içilir. Bu çayın iştahı Açıcı özelliği vardır.

Çemen iştah açıcı özelliği vardır. Çörek otu iştah açıcı özelliği vardır. Çörek otu Çörek otu yağının kür halinde 8-10 hafta yemeklerle Beraber bol su alınarak tüketilmesi tavsiye edilir. Çörek otu çocuklar günde tatlı kaşığının dörtte Biri kadar, yetişkinler ise yarım tatlı kaşığı kadar alabilir. Defne iştah açıcı özelliği vardır.

Defneyaprağının Çayı günde 1-2 bardak içilir. Dereotu yemek ve salatalarda iştah açıp, kuvvet Ve çeviklik kazandırır. Dut kurusu enerji verir.

İştah açıcı etkisi vardır. Siyah dut iştah açar. Enginar iştah açar.

Çiçekleri, yaprakları, tohumu Ve kökünden oluşan karisi çay gibi demlenir. Bal ile Hazırlanan karışım yemeklerden önce ve yatmadan önce Yenmelidir. Yemeği yapılır. Erik ana öğünler arasında acıktığınız zaman kum Erik yenirse iyi gelir.

İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Frenk üzümü iştah açar. Yapraklarından ve Meyvelerinden çay demlenir. Meyveleri taze olarak Tüketilir. Frenk soğanı iştah açıcı özelliği vardır. Frenk kimyonu tohumu çay gibi demlenir içilirse Gaz giderici ve iştah açıcı özelliği vardır. Güvercin kökü iştah açıcıdır.

Hardal iştah açıcı Özelliği vardır. Havlıcan iştah açar. Havuç tohumları iştah açıcı, kansızlık için, Karaciğer rahatsızlıkları için ve kuvvet verici olarak Faydalıdır. Hıyar (salatalık) iştah açıcıdır. Hindiba iştah açıcı özelliği vardır.

. Hindistan cevizi iştah açıcı özelliği vardır. Hurma iştah açıcı özelliği vardır. Isırgan otu İştah açıcıdır. Kakao iştah açıcıdır. Kantaron iştah açıcı Özelliği vardır. Kapari iştah açıcı özelliği vardır, Karabiber iştah açıcı özelliği vardır.

Karabiber iştahsızlığa karşı son derece etkilidir. Karanfil iştah açıcı özelliği vardır. Karanfil Çiğnenir veya çayı içilir. Kayısı iştah açıcı özelliği vardır. Kekik iştah açıcı özelliği vardır.

Kış Kekiği (Satureja mentana): İştah açmak İçin, midedeki gaz ı gidermek için kullanılır. Suyu ile Gargara yapılır. Birkaç gram kişniş ve kişniş çiçeği suda Kaynatılır içilirse iştah açar. Kökü çizilerek elde edilin Kenger otu sakızıma iştah açıcı özelliği vardır. Kereviz iştah açıcıdır.

Kantaron çayı iştah açar. Kına iştah açıcı özelliği vardır. Toz Halindeki kına kınadan günde 0,5 gram alınır. Kırmızıbiber iştah açıcı özelliği vardır. Kısa Mahmut iştah açıcı özelliği vardır.

Kişniş iştah açıcı özelliği vardır. Kola iştah Açıcıdır. Koyungözü yaprağının ve çiçeğinin çayı; iştah Açıcı ve kas spazmlarını önleyicidir. Labada iştah açıcı özelliği vardır.

Lahana iştah açıcı özelliği vardır. Lavanta çiçeği iştah açıcıdır. Lavanta yağı bir Kesme şeker üzerine damlatılır yenirse iştah açar. Limon otu iştah açıcı özelliği vardır. Nane çayı İçilir. Marul iştah açıcı etkisi vardır.

Maydanoz iştah Açıcıdır. Melisa, kereviz, kavun ve kimyon iştah açar. Meyan kökü çayı iştah açar. Melek otu iştahsızlık için kullanılır.

Mersin iştah açıcı özelliği vardır. Kırmızı yaban Mersini meyvelerinden yapılan komposto iştahı açar, Vücut kırgınlığını giderir. Nane iştah açıp ferahlık verir. Yatıştırıcı özelliği Vardır. Pelin iştah açar Portakal suyu iştah açıcı ve hazmı kolaylaştırıcı Etkisi vardır. Rezene iştah açıcı özelliği vardır. Roka iştah açıcı özelliği vardır.

Salatalarda Sirke kullanılır. Salep iştah açıcı özelliği vardır Safran iştah açıcı özelliği vardır. Sarımsak iştah açar. Sedef otu iştah açıcı Özelliği vardır.

Sıtma otu iştah açıcı özelliği vardır. Soğan iştah Açar. Solucan otunun iştah açıcı özelliği vardır. Sumak iştah açıcı özellik gösterir. Susam iştah Açıcıdır özelliği vardır. Sümbül iştah açıcı özelli vardır. Şeftali iştah açıcı özelliği vardır.

Şerbetçi otu İştah açıcı özelliği vardır. Tere iştah açıcı özelliği vardır. Trabzon hurması iştah açıcı özelliği vardır. Turp iştah açıcı özelliği vardır. Üzüm koruğu iştah açıcı Özelliği vardır. Zencefil iştah açıcıdır. Zencefil çarpıntı Ve• iştahsızlık için kullanılır.

Zeytin yemek iştahı açar. Karışım-l: 4-5 gr defneyaprağı ve Lob gram Portakal kabuğu sıcak suda kaynatılır. 20 dakika Süzülür, Balla tatlandırılarak içilir. Bu karışım İştahsızlığa faydalıdır.

Karışım-2: Anason tohumu ve naneden 10 ar Gram karıştırılır. Karışından 2 tatlı kaşığı kadar yarım Litre suda kaynatılır. Bundan günde 3 bardak içilir.


































SENDE YORUM YAP!

Whatsapp