implant fiyatları 2012

İmplant Fiyatları 2 :

Mavi ışın (laser tech) kullanılarak yapılan implantlar minimal invaziv yöntem olarak bilinmektedir. Bu tedavi, kemik hacminin uygun olduğu her alanda uygulanabilir. Yöntemin gayesi, implant uygulanacak olan bölgede dişetinin; Erbium, Diode, Nd-YAG, Co2 lazerlerden herhangi birini kullanarak açılıp kemik dokusuna ulaştıktan sonra kemiğin en sert tabakası olan kompakt kısmının da sadece Erbium lazer kullanılarak belli bir genişlik ve derinliğe ulaştıktan sonra kullanılacak olan implant çapındaki tek bir frezle yuvasının açılması sonrasında implantın uygulanması yöntemidir.

Lazer destekli implant uygulaması yönteminde sadece implant uygulayacağınız bölgede bir dişeti ve kemik işlemi yapıldığı için hastaların operasyon sonrası konforları maksimum düzeyde olur. Lazer kullanılarak yapılan implant uygulamalarında kemiğin sert tabakasını delmek için yapılan çaba kemikte bazen ısı ve titreşim meydana getirebilmektedir. Erbium - ysgg lazerlerin hidrokinetik kesme tekniği ile her türlü kemik cerrahisi işlemi ve implant uygulaması kemik dokusunu bozmadan, termal hasar vermeden yapılabilir ve böylece operasyon sonrası kemik kaynaması maksimum düzeyde olur. lazerle yapılan bu uygulamanın diş implant fiyatları yönünden etkisi büyük olmaktadır.

Lazer uygulamaları, 60'lı yıllardan beri tıp alanında kullanılmaktadır. Yakın zamana kadar dişhekimliği alanında sadece diş beyazlatma ve yumuşak doku operasyonlarında kullanılan lazer enerjisi, günümüzde daha geniş alanlarda kullanılır hale getirilmiştir. Atomize su spreylerinin, lazer enerjisi ile birleşmesi sonucunda elde edilen hidrokinetik enerji prensibi ile çalışan yeni diş lazeri ile hem sert doku (diş minesi-insan vücudundaki en sert yapı), hem de yumuşak doku (damak) işlemleri rahatlıkla yapılabilmektedir. Bu uygulamalardan bazıları, diş çürüklerinin temizlenmesi, kanal tedavileri, diş dolguları, çene kemiğinde ve dişetinde her çeşit cerrahi işlemler, dişetinin şekillendirilmesi, estetik diş tedavileri, hassas dişlerin hassasiyetinin giderilmesi, koyu renkli diş etlerinin renginin açılması, uçuk ve aft tedavileridir.

Bunun yanında implant tedavisi uygulamalarında lazer teknolojisi ile cerrahi işlem aşamaları basitleşmekte ve tedavi genelinde zaman kazanılmaktadır. Sert dokuda, titreşim yapmaması, küçük müdahalelerde anesteziye gerek duyulmaması sebebiyle laser uygulamaları, diş hekimi korkusu olan her yaş grubu hasta için tercih edilebilir. Yine yumuşak dokuda, kanamasız operasyonlar yapılabilmesi ve iyileşmenin çok hızlı olması büyük avantajlarındandır. Özellikle çocuk hastaların tedavisinde önemli kolaylıklar sağlar.

Gücü ayarlanabilen lazer ışınının çürük dokuyu seçici davranması az madde kaybıyla tedavinin tamamlanmasını mümkün kılar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp