iltihaplı eklem romatizması tedavisinde kullanılan ilaçlar

İltihapli Eklem Romatizmasi Tedavisi : İltihaplı romatizma eklem yerlerinin etrafının aşırı derecede ağrı ve işlev görememeye neden olacak şekilde iltihap bağlamasıyla oluşan kronik nitelikte hastalıktır. İltihaplı romatizmanın diğer adıda romatoid artirit olarak adlandırılır.

İbrahim Saraçoğlu iltihaplı romatizma hastalığı için bitkisel tedavi kürü öneriyor. İltihaplı romatizma tedavi kürünün hiçbir yan etkisi yoktur. İbrahim Saraçoğlu‘nun tavsiye ettiği iltihaplı romatizma kürü, kiraz sapı ile doğru zamanda toplanmış ısırgan otunun bir türü ile yapılıyor. İltihaplı romatizma için kullanılan ilaçlar kesin bir tedavi uygulamaz. Yani romatizma ağrılarını geçici bür süreliğine dindirirken iltihapların yok edilmesini sağlayamaz.

İbrahim Saraçoğlu‘nun tavsiye ettiği bitkisel kür ise iltihaplı romatizma rahatsızlığını hem tedavi eder hem de hastalığı tamamen ortadan kaldırır.Kaynamakta olan yarım litre suya, önce 30 adet kiraz sapı eklenir ve kısık ateşte ağzı kapalı şekilde 3dakika demlenir.

3 dakikadan sonra 1 tatlı kaşığı ısırgan otu ilave edilerek 3 dakika daha demlenir.Ilıması beklenen karışım ılıdıktan sonra süzülür. Hazırladığınız kürün yarısını kahvaltıdan 2 saat sonra diğer yarısınıda öğlen yemeğinden 2 saat önce için. İltihaplı romatizma kürünü 21 gün boyunca hergün uygulayın.

Tedavi Yöntemleri:

Tedavide amaç, hastalığın aktivasyonunun azaltılması ve oluşabilecek yan etkilerin giderilmesidir. Hastalık, ileri derecede doku yıkımı ve eklem deformitesi gelişmeden önce tedavi edilirse, kısmen de olsa kontrol altına alınabilmektedir. Tedavi ilâç ve fizik tedavisi olmak üzere 2 açıdan planlanır. Antienflamatuar ilâçlar, kortizon ve altın bileşikleri, klorohin, D-penisilemin, metotreksat gibi sistemik ilâçlar kullanılır.

Fizik tedavide amaç, eklem kısıtlılıklarını önlemek, oluşan deformasyonu azaltmak, hareket açıklığını korumak ve ağrıyı azaltmaktır. Program, hastalığın dönemine göre değişir. Akut dönem dediğimiz hastalığın aktif olduğu dönemde, istirahat önerilir, bazı ateller verilir ve hafif bir egzersiz programı planlanır. Daha sonra havuz egzersizleri, bisiklet, grup egzersizleri uygulanır.

Hastalığın aktif olmadığı dönemlerde, kısıtlılıkları açmak için germe egzersizleri yapılır, ağrıyı azaltmak için alçak frekanslı akımlardan faydalanılır. Diz ve kalça eklemi tutulumu varsa, eklem üzerine binen yükü azaltmak ve yürüyüşü düzeltmek için baston ve koltuk değnekleri tavsiye edilir. Günlük hayatta, ev içi düzenlemeler yapılmalı, kapı eşikleri kaldırılmalı, tuvaletle, koltuk ve iskemleler hastanın rahat oturacağı şekilde yükseltilmelidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp