İğneyle Varis Tedavisi

İğneyle Varis Tedavisi,varis hastalığının tedavisi,varis hastalığının tedavi yöntemleri,varis hastalığının bitkisel tedavi yolları hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.varis hastalığı ve bu hastalıkla ilgili tüm bilmek istediklerinizi aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Kürşat Bozkurt:


Tıp dilinde buna skleroterapi diyoruz. Bu tedavide, varisli bölgeye çok ince iğnelerle kurutucu bir madde verilir. Bu madde toplardamarın iç cidarını bozarak damarın tıkanmasına yol açar. Kapanan damar da bir süre sonra vücut tarafından yok edilir, iğne tedavisinin orta ve büyük çaplı damarlarda başarı şansı çok düşük. Çapı 1-3 milimetre civarında olan varislerde kullanılabilir.

Bir de köpükle yapılan iğne var.

Köpükle yapılan iğnenin normal ilaçtan farkı ilacın içinde hava olması. Nasıl suyun içine hava karıştırdığınızda köpükler oluşursa, ilaçta da böyle köpükler oluyor. Köpükle yapılan iğne tedavisi son 10-15 yıl içinde İspanya‘da popüler hale geldi. Son zamanlarda bazı Batı Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde de uygulanıyor. Bu girişim muayenehane veya poliklinik koşullarında yapılıyor. Her seansta belli bir alana uygulanıyor ve belirli aralıklarla hasta çağırılarak tedavi tamamlanıyor. Hasta girişim sonrası yürüyerek evine gidebilir, araba kullanabilir. Hastaya girişim sonrası 3-5 gün arasında varis çorabı giyilmesi önerilir. Başarı oranı yüksek. Yan etkileri nadir olsa da görülebilir. Verilen ilacın damar dışına sızması renk değişikliğine yol açabilir. Alerjik reaksiyonu ise son derece az.

İğne tedavisi nedir?


Prof. Dr. Hasan Tüzün:

Skleroterapi olarak da biliniyor. Orta ve büyük damarlarda başarı oranı, yüzeyel damarlara göre daha az. Genellikle kozmetik sorun yaratan, cildin üstünde gördüğümüz kılcal damar varislerinin tedavisinde kullanılır. İşlem, varislerin içine çok ince iğnelerle ilaç verilmesinden ibarettir. İlaçlar damarları kurutarak incecik hale getirir, vücut daha sonra bunları yok eder. Böylece bacaklardaki kırmızımsı, morumsu renk kaybolur, daha doğrusu solar.

Bir de köpükle yapılan iğne tedavisi var.

Prof. Dr. Hasan Tüzün:

Bu tedavide skleroterapide kullandığımız ilacı havayla karıştırıp köpürtüyoruz. Böylece ilaç daha güçlü, etkili oluyor. Geniş çaplı damarları daha rahat kapatıyor.

İğneyle varis tedavisi kaç seans sürüyor?

Prof. Dr. Hasan Tüzün:

Skleroterapi ve köpükle iğne tedavisi muayenehane veya poliklinik koşullarında yapılıyor. Seans sayısı hastadan hastaya değişiyor. Bazı hastalarda 1 seans yeterliyken bazı hastalarda birkaç seans gerekebiliyor. Ama orta derecedeki varislerin tedavisi yaklaşık 3-6 seans sürüyor. Her seans 15-30 dakika alıyor. Tedavi 3-4 haftalık aralıklarla uygulanıyor. Seanslar arasında bacakların en az 2-3 gün boyunca bandajlanması gerekiyor. Hasta girişim sonrası yürüyerek evinde gidebilir, araba kullanabilir.

Yan etkileri var mı?

Prof. Dr. Hasan Tüzün:


İğne tedavisinde kullanılan ilaçlar bazen leke bırakabilir. Fakat bu lekeler zaman içinde solar. Uygun yapılmazsa, örneğin damar dışına ilaç kaçırılırsa orada doku ölümleri, yaralar oluşabilir. Ama bu yan etkileri artık görmüyoruz. Bu arada her ilacın olduğu gibi bu ilacın da alerjik etkileri olabilir.

Peki iğne tedavisinin başarı oranı nedir?

Prof. Dr. Hasan Tüzün:


Bu yöntemle varisleri tamamen yok etmek mümkün değil. Fakat mevcut durum önemli oranda düzeliyor.

Devlet veya özel sağlık sigortaları harcamaları karşılıyor mu?

Prof. Dr. Hasan Tüzün:

İğne ve lazer tedavisi estetik amaçlı olarak değerlendirildiği için karşılanmıyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp