Hamilelikte Meyve Tüketimi

Hamilelikte Meyve Tüketimi

Hamilelikte Meyve Tüketimi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey



Hamilelik Hakkında A dan Z ye bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler , % 100 bitkisel hamileliği destekliyici ürünlerimiz hakkında herşey aşağıda makalemizdedir..



MEYVE Hamilelikte çok tüketilmeli


Yaz aylarında hamilelerin, sebze-meyve ağırlıklı beslenmeye önem vermesi ve bol su tüketmesi gerektiği belirtildi. diyet uzmanı Hacer Kaya , vücut ağırlığı artan ve hormonal dengesi değişen hamilelerin, normal insanlara göre sıcaklardan daha fazla etkilendiğini, bu sebeple, sağlıklarını korumalarının birinci derecede önem taşıdığını söyledi. Bazı hamilelerde, hem anne adayının hem de bebeğin sağlığını riske atacak şekilde kilo artışı görüldüğüne dikkat çeken diyet uzmanı Hacer Kaya , `Hamilelik döneminde ne kadar kilo alınırsa alınsın , zayıflama diyeti kesinlikle düşünülmemelidir.
Bu sebeple de hamilelerin, diyet yapmak yerine, aldıkları gıdaların miktarına ve türüne dikkat etmeleri gerekiyor` dedi. `Bitki çayları tüketin` diyet uzmanı Kaya , su tüketiminin, 10 bardağın altına inmemesi gerektiğini kaydederek, `Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen gösterilmeli, kurubaklagil, bulgur karışımı yemekleri, C vitamininden zengin sebze ve meyvelerle birlikte sık yemeli, taze sebze ve meyve tüketilmeli.
Hazır meyva suları, gazoz ve kolalı içecekler yerine, taze sıkılmış meyve suları, ayran, bitki çayları, meyvanın kendi tadı ile yapılmış kompostolar, içecek olarak tercih edilmeli. Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeleri ve aşırı tuz içeren yiyecekler mümkün olduğu kadar yenmemeli. Yemeklerde muhakkak iyotlu tuz kullanılmalı. Yenilen yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemek açısından, yemeklerle birlikte çay ve kahve içilmemeli` dedi.

KALORİSİ YÜKSEK GIDA YEMEYİN

Emziren annelerin, eski vücut ağırlıklarına dönmek için acele etmemesini isteyen Kaya , `Bu süre 6 ay veya daha fazla sürebilir. Hamilelik ırasında önerilenden fazla kilo alınmışsa, her ay 2 kilo kaybetmek normaldir. Ayda 2 kilodan fazla ağırlık kaybı doğru değildir.

Lohusalar zayıflama diyeti uygulamamalı. Fakat tatlı ve unlu, yağlı ve şekerli kalorisi yüksek besinleri aşırı yememeye dikkat etmeli` diye konuştu. Hamilelik sırasında kilo verme riskine girmeyin Hergün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon sebze yemeği yiyin Hazır meyve suları, kolalı içecekler yerine, taze sıkılmış meyve suyu için Yemeklerde iyotlu tuzu eksik etmeyin Yemekle birlikte çay ve kahve içmeyin



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp