Hamilelikte Kozmetik

Hamilelikte Kozmetik

Hamilelikte Kozmetik Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey



Hamilelik Hakkında A dan Z ye bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler , % 100 bitkisel hamileliği destekliyici ürünlerimiz hakkında herşey aşağıda makalemizdedir..



Hamilelikte kozmetik ürünler kullanmak zararlı mı?

  • Gebelikte kozmetik ürünler kullanmak zararlı mı? Hamileyken parfüm, cilt bakım kremleri, saç kremleri, makyaj ürünleri kullanmak bebeğe zarar verir mi? Her ne kadar kozmetik ürünlerinin içeriğinde vücut için zararlı olan maddelere yer verilmiyor ve dolayısıyla kozmetik ürünlerini gebelerin de kullanmasında hiçbir sakınca görülmüyorsa da bu ürünlerin bazılarını gebelerin kullanması sakıncalıdır.
  • Gebelikte kozmetik kullanımı anne açısından tehlike yaratır mı? Gebelikte normal makyaj malzemeleri, karın çatlaklarını önlemek için kozmetik ürünlerini kullanmak ne anne ne bebek için sakıncalıdır. Normal kozmetik ürünlerinin içinde vücut için zararlı olan kimyasal maddeler zaten kullanılmaz. Gebelik sırasında meydana gelen karın ve göğüs çatlakları için özel kremler vardır.
  • Her insana önerildiği gibi kullanılan kozmetik ürünlerinin sürekli alınan ürünlerden olması, sürekli değiştirilmemesi ve önüne gelen her ürünün alınmaması gerekmektedir.
  • Güzellik ürünleri içinde en zararlı kimyasal madde içeren ürün, renk açıcılar, saç boyalarıdır. Gebe kadınların saçlarını boyamaları bir süre ertelenmeli hem kendilerinin, hem de bebeklerin sağlığı açısından önemlidir. Saç boyamak yerine. Daha az zararlı olan röfleyi denemelidirler.
  • Çünkü röfle yapılırken saçların rengini kimyasal madde ile açma ihtiyacı duyulmaz. Röfleyi de saç diplerine yani deriye değdirmemekte fayda vardır. Aynı şekilde perma yapılırken de perma ilacında bulunan kimyasal maddeleri cilde değdirmemek gerekir. Başka bir deyişle yarım perma olarak yaptırılmalıdır. Gebelik sırasında kullanılan saç boyaları, annenin kırmızı kan hücrelerini parçalayarak kanın azalmasına sebep olur. Bunun sonucu olarak bebek sağlıklı gelişemez.
  • Gebelik sırasında annenin vücudunda özellikle yüzünde halk dilinde çil basması denilen gebelik maskesi (cloasma) oluşur. Cloasma, renk hücrelerindeki artma (pigmentasyon) sebebiyle meydana gelebilir. Çil basması denen gebelik maskesi, normalde 6 ay sonra pigmentasyon azalmasıyla kaybolur. Ancak gebe kadın güneşte gereğinden fazla kalmakla ve güneş yağlarını bilinçsizce kullanmakla yüzündeki, ve vücudundaki bu lekeleri ömür boyu taşımak zorunda kalabilir.




SENDE YORUM YAP!

Whatsapp