Hamilelikte Kilo Alamama

Hamilelikte Kilo Alamama



Hamilelikte Kilo Alamama Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Normal kiloya sahip kadınlarda da, hamileliğin yarattığı kötü sonuçlar olabilir..Gebelikte alınamayan kilolarla ilgili gerekli bilgileri ve hamileliğe yardımcı bitkisel ürünlerimizi aşağıda makalemizde bulabilirsiniz


Hamilelikte Kilo
  • Eğer bir kilo problemi varsa - ister az kilolu, ister çok kilolu olsun - ideal olan bu problemin hamilelik öncesinde çaresine bakılmasıdır.
  • Gerekli durumlarda anne adayına uygun diyet uygulaması tavsiye edilir.
  • Normal kiloya sahip kadınlarda da, hamileliğin yarattığı kötü sonuçlar olabilir.
  • Hamilelik süresince alınan ortalama 12 kg, doğumdan sonra kolayca verilebilir.
  • Bu kilonun çoğunu bebek, plasenta ve sıvı kaplar ki; bunlar doğumdan sonra kolayca gider. Geri kalan vücudun tuttuğu su ise, doğumdan sonra idrar yoluyla vücuttan atılır. Asıl zorlukla giden kilolar vücutta cilt altında yerleşen yağlardır. Bu yaklaşık 2-3,5 kg arasıdır. Doğum sonrasında egzersiz yaparak bundan rahatça kurtulunabilir. Ayrıca, emzirme de kilo vermeyi kolaylaştırır.

HAMİLELİKTE RİSK

Hamilelik öncesi kilo durumu bir risk faktörü müdür?

Hem çok düşük, hem de çok yüksek kilo hamilelik için risk faktörüdür. Yine de standart bir oran yoktur.
45 kg en düşük - 80 kg ise en yüksek normal kilo olarak nitelendirilir. Bunun aşağısı veya yukarısı normal dışıdır. Tabi bu oranlar kadının boyuna göre de değişir.

DÜŞÜK KİLO

Düşük kilo nasıl olur?

Genelde bu sorun, anoreksi, nervosa ve bulemi gibi yeme bozuklukları sonucunda gelişir. Bu tip problemleri olan kişiler hamile kalmakta zorlanırlar fakat bazıları başarabilir.
Bir de diğer bir düşük kilo sebebi ise; aşın uyuşturucu kullanımıdır. Az beslenme sonucu düşük kilolu olurlar. Yemeğin bu insanların hayatlarında çok önemli bir yeri yoktur.Ayrıca fakir ülkelerde, iyi beslenmeme sonucunda da düşük kilo sorunu görülür.

Neden hamilelikte düşük kilo bir risk faktörüdür?

Düşük kilolu kadınlar hamilelikle daha zor başa çıkarlar. Bu durum bebeğin gelişiminin kısıtlanmasına ve düşük kilolu olmasına neden olabilir. Düşük kilolu bebekler risk altındadırlar - düşük kan şekeri, beslenme sorunu, virütik enfeksiyonlar, aşırı düşük vücut ısısı gibi - ve perinatal dönemde bebeği kaybetme riski vardır.

Annenin düşük kilolu olması düşük için bir risk faktörü müdür?

Bununla ilgili bir kanıt yoktur.

Erken doğum hakkında ne söylenebilir?

Yine bununla ilgili bir kanıt yoktur.

Bu tip kadınlar yardım alırlar mı?

İdeal olanı; yeme bozukluğu yeme bozukluğu - anoreksi, bulemi, nervosa - yaşayan kadınların hamile kalmadan önce tedavi görmeleri ve hamile kalana kadar normal kiloya ulaştırılmaları gerekir. Fakat zaten hamile ise, kadına normal hamilelik bakımı uygulanır. Kadının kontrollerine diyetisyen ve psikiyatr da katılabilir.

Uyuşturucu bağımlılarına ekip olarak yardım gerekir.

Uygulamaların asıl amacı; gerekli besinin alımının sağlanmasıdır.

Eğer anne düşük kilolu ise, doğumda uygulanan özel bir yöntem var mıdır?

Pek değil. Eğer fetus gelişimi yeterli olmamışsa elektronik denetime devam edilmesi gerekir. Tabi fetusun gelişimindeki kısıtlanma sezaryeni mecbur kılabilir. Bunlar dışında, doğumda diğerleriyle aynı uygulama yapılır.

Doğum sonrası için özel uygulama yapılır mı?

Problemin giderilmesi için yapılan uygulamalar doğum sonrası için de geçerlidir.





SENDE YORUM YAP!

Whatsapp