Hamilelikte İkinci Ay

Hamilelikte İkinci Ay

Hamilelikte İkinci Ay Gelişimi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamilelik Hakkında A dan Z ye bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler , % 100 bitkisel hamileliği destekliyici ürünlerimiz hakkında herşey aşağıda makalemizdedir..



Hamilelikte İkinci Ay

Artık embriyonun bütün organlarının oluşması için sadece 4 hafta kalmıştır. Olaylar o kadar hızlı ilerler ki onları ancak haftadan haftaya izleyerek incelemek mümkün olur.
İkinci dönemin başında -birinci, ikinci dönem derken arada bir duraklama olmadığını da belirtmek gerekir- önce kollar, sonra da bacaklar belli olmaya başlar. Fakat bunlar daha iki tomurcuk kadar ufak şişelerdir.

Sonra yüz şekillenmeye başlar. Tabiat, bir heykeltraş inceliği ile sanatını uygular. Önce girintiler meydana gelir: Gözler için iki küçük çukur, kulaklar için virgül şeklinde iki delik, ağız ve burun için büyük bir delik ortaya çıkar.

Bu arada sinir sistemi gelişir. İçinde omuriliğin bulunduğu oluk tamamen kapanır. Beyinde girinti ve çıkıntılar olur. Kafatası o kadar şeffaftır ki içindeki beyin olduğu gibi görünür.

Beşinci hafta sonunda embriyon başını, karnın ortasında kalbi teşkil eden büyük çıkıntıya doğru eğer. Daha aşağıda göbek kordonu görülür. Kuyruksokumunda, kuyruk şeklindeki tomurcuk gelişir ve uzar. Sırtın ortasında omurganın 25 küçük parçası (yukarıda «ilk ay»a bakın) görülebilir artık.

Emriyon 5mm. büyüklüğündedir. Sekiz gün sonra,- iki kat büyür. Bir santimi geçer, fakat boyu, kendi çevresinde gittikçe daha çok büküldüğünden bir önemi yoktur. Başı kuyruğuna kadar eğilir. Embriyon bu dönemde daha çok uyuyan bir sürüngene benzer. Fakat yüzü bu hayvansal görüntüyü yalanlar, sekiz gün önce başlayan yüz taslağı gelişir. Burun delikleri, kulak, çene, boyun şekillenir ve baş gövdeden hafifçe ayrılır. Boyun görülecek duruma gelince, gövde o zamana kadar boy uzunluğunun üçte biri olan baştan daha çabuk gelişmeye başlar.

Karında ikinci bir çıkıntı meydana gelir, bu karaciğerdir. Bir süre sonra karaciğer ve kalp bir çıkıntı hailne gelirler. Sırtta omurga kemikleri tamamlanır. Büyük bir tomurcuk halindeki kol ve bacaklar uzar ve genişlerler. Kollar, bacaklar kadar uzundur. Dirsekler, dizkapak yerleri artık belirmiştir. Birkaç gün sonra, yedinci haftada tomurcuklar patlar: Eller ve ayaklar birer kücük resim paleti gibi ortaya çıkarlar. Üstlerinde el ve ayak parmakların! belirten 5 çizgi vardır. Avuç içi ve taban çizgileri şekillenir. Surat ve gözler iyice ortaya çıkar, fakat birbirlerinden çok uzaktadırlar. Dudaklar ve burun delikleri belirir.

Organizmanın içinde sindirim sistemi, midenin şekillenme-siyle tamamlanır. Diş etlerinde süt dişlerinin taslağı meydana gelir. Yedinci haftanın sonunda önemli bir olay görülür: İskelet kurulmaya başlar. Bu olay yıllarca sürecek ve ancak ergen çağda tamamlanacaktır. Fakat, o zamana kadar yumuşak dokular halinde olan iskeletin oynak yerlerini teşkil eden 110 parçası 15 gün içinde meydana gelir.
Ebriyon daha güçlenir, gövdesi daha dikleşir. Başı yukarı kalkar. Bütün olarak 2 cm. boyundadır. Elleri karnının üzerinde, bacakları bükülmüş, dizleri dışarı doğru ve ayakları yan yana sanki yüzmeye hazırlanır bir durumdadır. Nihayet yüzü şekillenir, bazı organları çok ölçüsüz olduğu halde bir insan yüzünü andırmaya başlar. Gözler çok büyüktür, çünkü göz kapakları daha gelişmemiştir. Burun yassı bir şekildedir, ağız çok geniştir. Çıkıntılı alın üzerinde büyük bir kafa görülür. Kulak ağız hizasındadır. Embriyon, küçük bir insan olma çabasındadır. İncelmiş ufak kuyruğunu kaybetmiştir.

Sekizinci hafta biterken embriyon 3 cm. olur. 11 gr. ağırlığında, bir mektuptan daha hafif olan minik vücudunda bütün organlarının taslağı şekillenmiştir. İki ay içinde embriyon insan şekline girmeyi başarmıştır. Önündeki yedi ay içinde de bu büyük ödevin tamamlanması için çalışacaktır.

Eserin meydana gelmesi için iki ay, daha mükemmelleşmesi için de yedi ay geçmesi gerekir.

İşte bunun için biz, hamile kalıp kalmadığınızı bir an önce öğrenmenizde direttik. Çocuğun sağlam oluşması için gerekli malzemeleri almanız çok önemlidir (besinler, vitaminler vs.). Bebeğin kusursuz olması için onu mikroplardan, zehirlenmelerden ve virüslerden korumanız gerekir. İlerde son‘un meydana gelirken çocuğu nasıl koruduğunu ve beslediğini göreceksiniz. Siz de son‘a yardımcı olursanız, bu iki ödevini daha iyi başarır. Biz hayat yolundaki seyahatimize devam edelim. Üçüncü aya gelmeden önce çocuğunuz embriyon adını bırakacak ve cenin adını alacaktır.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp