Hamilelikte 9.ay

Hamilelikte 9.ay :

Hamilelikte 9.Ay

Hamilelikte 9.Ay Gelişimi Hakkında Bilinmesi Gereken Herşey

Hamilelik Hakkında A dan Z ye bilinmesi ve dikkat edilmesi gerekenler , % 100 bitkisel hamileliği destekliyici ürünlerimiz hakkında herşey aşağıda makalemizdedir..



Ay Ay Hamilelik - Hamilelikte 9. ay

(Ortalama bir gebelik ay takvimine göre 9 1/2 ay sürer 10. ay ayı fiilen 37. haftayla başlar)

Çok acıkmasanız bile yiyin. Bu ay boyunca kilo kaybı yaygındır, ancak sıvı alımı gerçekten de önemlidir, buna dikkat edin. Diyet yapmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Dinlenin, iyi beslenin ve kendinize bakın.

Artan ve azalan enerji seviyelerinin bilincinde olun-enerji patlamalarıyla dönüşümlü yorgunluk olacaktır. Fazla enerjinizi boşa harcamayın. Bunun yerine zamanınızı çevrenizi çocuk için güvenli bir hale getirmek ve evinizi yeni bebeğe hazırlamak için kullanın.
Bebek için malzeme ve giysileriniz olduğundan emin olun; buzluğunuza hazırlaması kolay yiyecekler doldurmaya başlayın; uygun bir yere acil telefon listesi koyun; bazı sorumlulukları aktarmaya ve yardım edecekleri ayarlamaya başlayın. Sarsaklığınızın artmasına ve bebek pozisyon değiştirdikçe yürüyüşünüzde değişiklikler olmasına şaşırmayın. Bebek aşağı indiğinde daha kolay nefes alacak ve yediklerinizi daha kolay sindireceksiniz, ancak aynı zamanda pelvisinizde daha fazla baskı duyacak ve idrar yaparken debaskı hissedeceksiniz. Rahim boynunun darbe almasının hafif vajinal lekelenmeye neden olabileceğini bilin.
Kasılmanız olduğunda ayakta durmaya ya da yürümeye çalışın. Ağrıyı ve gerilimi azaltmak için nefes tekniklerini ve gevşeme egzersizlerini çalışın. Bacak kramplarını önleyin ya da en aza indirin. Sık idrara çıkın ve her seferinde mesanenizi tam olarak boşaltın. İshal olabileceğinizi bilin. Bedeniniz bebeğe etkin bir şekilde demir aktarır, kan hacminizi artırır ve doku onarımına hazırlanır.

Bu süreçlere destek veren demir, bakır, çinko, folik asit, B2, B6, B12, C, E ve K vitaminleriyle linoik asit gibi esansiyel yağ asitleri sütte bulunur. Anne baba olma, çocuk gelişimi ve emzirme konusunda kitaplar okuyun. Doğumun başlama işaretlerine dikkat edin.

Yüz ve eklemlerdeki şişlikleri izleyin, parlak kırmızı akıntılara, geçmeyen vajinal lekelenmelere ya da su gelmesine dikkat edin ve tavsiyelerini almak için doktorunuzu arayın.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp