Gut Artriti

Gut artriti,gut hastalığı vücutta ürik asit birikimi sonucu ortaya çıkan,eklem bölgelerinde ağrı ve şişme şeklinde kendini gösteren bir rahatsızlıktır.Detaylar için aşşağıdaki makaleye bakabilirsiniz..

Gut artriti nedir ?
Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, ellerde ve el bileklerde şiddetli sancılarla kendisini gösteren bir hastalıktır. Hastalığın en klasik şekli ayakların başparmağında kendini gösterir.

Gut artriti esaslı bir şekilde tedavi edilebilir . Gut nöbetlerinin çoğunluğunu önleyebilecek ilâçlar vardır. Bunlardan en çok kullanılanı allopurinâl «Zyloprin» dir. Had nöbetlerini hafifleten ilâçlar arasında «Celchicine», «Butazolidin» ve «Benemid» vardır. Bu ilâçlarla hazırlanan karışımlar devamlı olarak alındığı zamanlar gut nöbetlerin büyük bir çoğunluğu önlenebilir.Gut veya gut artritin zamanında tedavisiyle eklemlerin devamlı olarak tahrip edilmesi ve ayrıca tekrarlayan nöbetler önlenebilir.Tedavi görmeyen gut artritinde bir nöbet iki günden on dört güne kadar sürebilir. Bu gibi nöbetler birkaç ay arası veya yılda bir ve bazen de daha uzun süre aralıklarla gelebilir. Aradaki sürelerden hasta genellikle hiçbir hastalık belirtisi göstermez ve herhangi bir sancıya maruz kalmaz. Hasta tedavi görmediği takdirde bu nöbetlerin gelmesi sıklaşır, daha uzun sürer ve daha fazla devamlı sakatlıklara neden olur. En sonunda eklemler, özellikle el ve ayaklardaki eklemler çarpık bir halde kalırlar ve bunları artık tedavi etmek imkânı kalmamış olduğundan önemli sakatlıklara neden olabilirler.Gut artritinin olup olmadığı kanda yüksek ölçüde ürik asit bulunmasıya anlaşılır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp