Güneş Alerjisi Makale2

Güneş Alerjisi Makale2 :

Güneş Alerjisi

Solar ürtiker, güneş ışığına maruz kalmanın neden olduğu kronik ürtiker şeklidir. Güneş ışığına maruz kalan deri alanları üzerinde kaşıntı, kızarıklık ve kurdeşen görülür. Bu etkiler güneşe çıkıldığı an görülebilir, fakat oluşan belirtiler güneş yanığı ile karıştırılmamalıdır.

Uzun saatler güneşin altında, güneşin en zararlı ışınlarını yaydığı saat dilimlerinde, güneş koruyucu kullanmadan, güneşin zararlı ışınlarına maruz kaldığınızda güneş alerjileri kaçınılmazdır. Bunun yanında, bazı ilaçlar (bazı antibiyotikler) ve ilaçların yanında tüketilen bazı maydanozgiller, incir sütü ve turunçgiller de güneş alerjisine neden olabilir.

Güneş alerjisi, (farklı ışık türlerinden de oluşabilecek alerjiyi ayırt etmek için) direkt güneşe maruz kalındığında ortaya çıkan belirtilerle teşhis edilebilir.

Güneş alerjisi, genelde vücudunuzun açıkta kalan kısımlarında meydana gelir. Belirtiler çok ciddi değilse birkaç gün içerisinde geçer, ama iltihap varsa, tahribat yüksekse iyileşmeyi hızlandırmak için antibiyotik veya kremler verilebilir.

Güneş alerjisinden korunmak için öncelikle güneş ışınlarının en etkili olduğu 10.00-15.00 arası güneşe çıkılmamalıdır. Diğer zamanlarda da, güneşe çıkıldığında yüksek faktörlü bir güneş koruyucu sürülmelidir. Vücudun açıkta kalan yerlerini korumak için uzun kolu, ince kıyafetler, geniş kenarlı şapkalar kullanılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp