gül hastalığı tedavileri

Gül Hastalığı Tedavisi :

TEDAVİNİN YAPILIMASI

Kaşıntıyı gidermek için ağızdan alınan veya sürülebilen bir takım ilaçlar kullanılabilir. Nemlendirici losyonlar yazılabilir. Sıcak olmayan ılık banyolar yapılması tavsiye edilir. Döküntüyü arttıracak fiziksel aktivitelerden kaçınılması önerilir.
Bazen kortizon gibi antienflamatuar tedaviler kaşıntıyı baskılamak için verilebilirler. Hastalar bu hastalığın önemli bir hastalık olmadığı konusunda bilgilendirilmelidir.
Unutulmamalıdır ki pitriasis rosea sık rastlanılan bir hastalıktır ve genellikle hafif geçirilir. Bir çok hasta tedavi ihtiyacı duymaz.

GÜL HASTALIĞI TEDAVİSİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

• Sıcağın damar genişletici özelliği bulunduğundan yoğun egzersizlerden kaçının

• Kısa ve sık aralıklarla spor yapın

• Sıcak suyla yapılan banyolardan, hamam ve saunalardan uzak durun

• Kış aylarında yapılan sıcak banyolar ve saunalar hastaların şikayetlerinin artmasına neden olur. Sıcak olmayan ılık banyolar yapın

• Kesinlikle cildinize kese uygulamayın

• Yaz aylarında güneş ışınları da rozasea‘yi arttırır. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmadan dışarıya çıkmayın

• Alınan bazı besinlerin de hastalıkta negatif etkisi vardır. Acı, baharat, alkol, sıcak çay ve kahve tüketimi şikayetleri artırır. Hastalar beslenme alışkanlıklarını düzenlemelidirler.

• Sıcaklayıp terlemekten kaçının.

Gül hastalığı tedavisi sırasında rafine edilmiş olan karbonhidratlı basit yiyeceklerin tüketimini sınırlandırmalısınız. Yemeklerinizi yaparken, içlerine katı yağlar yerine sıvı yağlar koymaya da özen göstermelisiniz. Rozasea tedavi sürecinde, şarküteri ürünlerin kullanımına, çok tuzlu; ve salamura yiyeceklerin kullanımına da dikkat etmelisiniz.

GÜL HASTALIĞINDA LAZER TEDAVİSİ

Gül hastalığı nedeniyle genişleyen damarların tedavisinde lazer yöntemine başvurulur. Lazer tedavisi ortalama 6-8 haftalık aralıklarla iki ya da üç seans sürer. Lazer sonrası birkaç gün hastaların egzersiz yapmaması ve sıcak suyla duş almaması lazerle yok edilen damarların yeniden oluşmaması açısından önemlidir. Tedavi sonrası mutlaka güneş koruyucu kullanılması gerektiği konusunda hastalar bilgilendirilmelidir. Kullanılacak güneş koruyucu lazer sonrası leke gelişmesini önlemenin yanında yeni damar oluşma riskini de azaltır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp