Göz Üstündeki Yağ Bezeleri

Göz Üstündeki Yağ Bezeleri :

Yağ bezesi neden nasıl oluşur nasıl geçer bitkisel tedavisi ile ilgili bu yazıda bulacaksınız.

Yağ bezesi Nedir? Genellikle deri ile kas dokusu arasında bulunan yavaş büyüyen yağ hücrelerinden yoğun doku ile oluşmuş olan kitlelerdir her yaşta ortaya çıkabilirler ancak genellikle 20-40 yaşları arasında sık görülür.

Oluşum nedeni tam olarak bilinmemektedir ancakailesel ve genetiksel faktörleri suçlayanlar vardır.

Yağ Bezesi kötü huylu bir kitle değildir ve genellikle kişiye zararsızdır. Sıklıkla kollarda gövdedesırtta bacakta boyunda ve kalçada bulunur. Bu yumuşak doku yumrusu aslında vücudun bir çok yerinde oluşabilir.”

“Lipom( Yağ Bezesi ) tanısı sıklıkla klinik muayene ile konur. Eğer yerleşim yeri farklı ise veya şüphelenilen klinik bir durum var ise ultrasonografi tomografi iğne ile biyopsi veya cerrahi biyopsi yaptırılabilir.” olarak vurgulayan uzmanlar lipom tedavisi için şunları belirtiyorlar:

“Tedavi genellikle gerekli değildir. Ancak lipom istenmeyen bir yerleşim yerinde ise ve basıya bağlı sıkıntı oluşturuyorsa ağrılı ise hızla büyüyorsa veya hastada kozmetik sorunlar yaratıyorsa cerrahi olarak çıkarılmalıdır

YAĞ BEZELERİNE KARŞI EVDE UYĞULAYABİLECEĞİNİZ BİR FORMÜL


S: Yüzümde birden fazlaca ufak yağ bezecikleri oluştu. Bana ne önerebilirsiniz?

C: Yağ bezeleri için doktora gitmeli. Özellikle kolestrol tahlili yaptırmalısınız. İyi bir uzmana cildinizi temizletin.

Ayrıca size şu formülü uygulamanızı öneririm:

1 adet salatalık suyu
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı krema.

Yumurta akı köpürene dek iyice çırpılıp içine salatalık suyu ve krema da eklendikten sonra bu karışım temiz cilde sürülür ve 20 dakika bekletilir ve suyla yıkanır. Haftada bir defa yapılmalı ve tekrarlanmalıdır.

Göz altı yağ bezeleri nasıl geçer. Göz altı yağ bezeleri için bitkisel çözüm yolu ile ilgili bir yazı.

GÖZ ALTI YAĞ BEZELERİ

En sık görülen göz altı yağ bezesi hastalıkları şunlardır:

MİLİUM:


Milium oldukça sık görülen bir göz çevresi yağ bezelerindendir. Çocuklarda ve her yaşta görülebilir. Selim bir hastalıktır.

Yüzeysel parlak beyaz-sarımsı renkli 1-2 mm çaplı yuvarlak kabarık oluşumlardır. Özellikle göz çevresi ve yanaklarda ortaya çıkarlar.

Nedeni bilinmemektedir.

Tedavisi kozmetik nedenlerle yapılır.

Milium tedavi seçenekleri:

A vitaminli kremler etkili olabilir. Ağızları istüri ile açılarak temizlenebilir. Çok yaygın olduğu durumlarda lazer elektrocerrahi veya kryoterapi ile de tedavi edilebilir.

SİRİNGOMA:


Siringoma ter bezlerinden kaynaklanan selim huylu oluşumlardır. En sık olarak kadınların göz çevresinde ortaya çıkarlar. Göğüs bölgesi göbek koltukaltı ve genital bölgede de görülebilirler.

Oldukça yaygın bir şikayettir. Genellikle ergenlikten itibaren başlar. Kadınlarda daha sık görülür. Nedeni bilinmemektedir.Ten rengi veya sarı renkli net sınırlı 1-3 mm çapında deriden kabarıkyuvarlak oluşumlardır. En sık olarak göz çevresinde alt göz kapağında görülürler. Sayıları birden fazladır ve simetriktirler.

Teşhiste milium yağ bezi genişlemeleri ( sebase hiperplazi) bazal hücreli karsinomtrikoepitelyoma ve benzer oluşumlarla karıştırılabilir.

Siringoma kalıcıdır. Tedavisi kozmetik nedenlerle yapılır. Kişiye zararı yoktur. Etkili bir ilacı yoktur. Tedavisinde iz bırakmamak ve tekrar etmesini önlemek amaçlanmalıdır.

Siringoma tedavi yöntemleri:

Cerrahi çıkarma

Elekrocerrahi

Kryoterapi

Lazer tedavileri

Siringoma tedavi sonrası leke iz kalma riski vardır. Şikayetlerde tekrarlar görülebilir. Tedaviler bunu bilerek yapılmalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp