Göz Bulanıklığında Tedavi

Göz Bulanıklığında Tedavi : Göz bulanıklığı hastalığı, göz merceğinin ve göz retinasının normal görevlerini yerine getirememesi ile kişinin görme yetisini tam olarak hissedememesi ile uzak veya yakını görememe, insanların yüzlerini tam olarak seçeme, baktığı yerlerde sürekli bulanık bir tablo görme haline göz bulanıklığı denilebilir.Görme bulanıklığı, çoğunlukla ışık oranının az olduğu mekânlarda, gece görüşlerinde veya aşırı derece ışık olan yerlerde ortaya çıkar.

Görme Bulanıklığında Belirtileri Nelerdir?

Tıp dilinde fotokopi olarak adlandırılan ve çok aşırı derecede ışığa maruz kalınması ile ortaya çıkan hassaslaşma ve bunun kabinde gelişen ağrıların hissedilir boyuta gelmesi göz bulanıklığının nedenleri arasında yer alır. Kişinin göz yapısı, maruz kaldığı ışığı olması gereken oranda kıramaz ise görüşünde bulanıklık veya görme azlığı sorunları yaşamaya başlar. Bu duruma da ambliyopi denir.Şayet kişinin baktığı nokta tamamen karanlık ise karanlık noktaların yani lekelerin olduğu vakalarda skotom hastalığı riski söz konudur. Bu tür hastalıkların hemen hemen hepsi görme bulanıklığı ile alakalı hastalıklardır. Bu tür görme sorunları yaşıyorsanız hiç vakit kaybetmeden göz hekimine başvurmanız gerekir.

Görme Bulanıklığında Tedavi:

Görme bulanıklığı halk arasında pek önemsenmese de, insna hayatının kalitesi için en önemli organlardan biri olan göz, asla ihmale gelmeyecek organlardan biridir. Bu sebeple bulanık görme, göz bulanıklığı dediğimiz sorunların yaşanması halinde hemen uzman bir göz hekimine başvurulmalı ve gerekli kontroller yapıldıktan sonra, doktorunuz sizin için uygun gördüğü tedavi sürecine başlanmalıdır. Göz içersinde bulunan ve net bir biçimde görmeyi sağlayan sinir liflerinin en ufak bir sorun yaşaması halinde göz bulanıklığı, görme sorunları ortaya çıkabileceğinden, mümkün mertebe göz hastalıklarını ihmal etmeden doktorunuza başvurmanız gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp