Gırtlak Kanseri Nedenleri

Gırtlak Kanseri Nedenleri

Gırtlak kanseri nedenleri nedir bu makalede yer almaktadır. Gırtlak kanseri ile ilgili tüm açıklamalara ulaşmak için tıklayınız...


Gırtlak kanserleri, Kulak Burun Boğaz Hekimliğinde en sık görülen kanser türlerinden biridir.

Tümör genellikle, çevre organlara ve boyuna yayılmadan önce uzun süre gırtlak içinde sınırlı kalır. Erken tanı ile hastalığın tam olarak tedavi edilme şansı vardır.

Ancak ileri dönemlerde başvuran hastalarda ve bunların tedavisi sonucunda, hastanın yaşam kalitesini düşüren ve sosyal yaşantısında büyük sıkıntılara yol açan kalıcı fonksiyon kayıpları ortaya çıkabilir.

Hastanın ses tellerini tamamen kaybetmesine, konuşamamasına ve çevre ile olan iletişiminin tamamen kopma noktasına gelmesine neden olan gırtlağın tamamen çıkartılması,

Hastanın boynunda nefes alabilmesi için kalıcı delik oluşturulması ortaya çıkabilecek sıkıntıların en uç noktasını oluşturur.

Gırtlak Kanseri Nedenleri


• Baş ve boyun kanserlerinin %30 kadar bir kısmı sigara kullanımı ve alkol gibi spesifik faktörlere uzun süre maruz kalmayla yakın ilişkilidir. Sigara ve içki kullanmayan erişkinlerde ağız ve boğaz kanserine neredeyse hiç rastlanmaz.
• Erkek olmak
• 55-65 yaşları arasında
• Sigara kullananlarda
• Alkol bağımlılarında.
Gırtlak Kanseri Belirtileri

Çoğunlukla ses tellerinde ve ses kısıklığı şeklinde seste gözlenen değişikliklerdir.

Diğer belirtiler ses tellerinin altında ya da üstünde kendini gösterebilir ya da ses tellerinden yayılabilir:

• Geçmeyen bir boğaz ağrısı
• Kulak ağrısı
• Yutkunmada zorluk
• Nefes almada güçlük
• Boyunda bir şişlik
• Acı veren yutkunma
• Boğazda bir şişlik hissi
• Geçmeyen bir öksürük

Eğer kanser gırtlaktan yayılırsa, boyundaki lymph bezleri büyüyebilir.

Teşhis Eğer gırtlak kanserinden şüphelenildiyse boğaz, küçük uzun boyunlu bir ayna yada fiber-optik lambalı bir laringoskop ile muayene edilir. Eğer anormal olan yerler saptanırsa, lokal yada genel anestezi altında bir biyopsi alınır. Bu gırtlak kanserini tamamıyla tedavi etmek için tek yoldur.

Eğer kanser saptandıysa, tümörün büyüklüğünü ve hatta yayılıp yayılmadığını belirlemek için Radyolojik tanı röntgen , bir tomografi (yada CAT taraması) yada manyetik rezonans taraması (MRI) kullanılabilir.

Gırtlak Kanseri Tedavisi


Radyoterapi - kanser hücrelerini öldürmek için yüksek enerjili x-ray ışınları kullanılır. Cerrahi müdahale -Lenf bezleri alınabilir. Gırtlak kanserinin ilk evrelerinde, lazer terapisi kullanılabilir.

Kemoterapi - kanserli hücreleri öldürmek için ilaç kullanılır.

Bir uzman grup gırtlak kanserli bir kişinin bakımından sorumlu tutulur. Bu takımda bir kulak, bir burun, bir boğaz (ENT) uzmanı; bir kanser uzmanı, bir radyoterapi uzmanı, bir kanser hemşiresi, bir diyetisyen, bir dişçi ve bir de konuşma terapisti yer alır.

İzlenen tedavide, özellikle bütün gırtlak temizlendiyse konuşma ve nefes alma konusunda bir uzman yardımı ve tavsiyesine ihtiyaç duyulur. Konuşmasına yardımcı olmak, ses oluşturmak için yemek borusuna özel bir elektronik alet kullanılması gerekir.

Teşhis ve tedavide manevi yardıma da ihtiyaç duyulur. Alternatif Bitkisel yöntemlerde etkili olabilmektedir.

Baş boyun kanserlerinin erken teşhisi ile tedavinin başarısı arasında çok büyük bir ilişki vardır. Buradaki tıbbi önerilerin çok sayıda insana ulaşmasıyla tedavi oranlarının yükseleceğine inanıyoruz. Baş boyun kanseri ile ilgili bir belirtinin varlığından şüpheleniyorsanız hemen bir doktora gidin.
Gırtlak Kanseri Bitkisel (Alternatif) Tedavi
Alternatif bitkisel girtlak, larenks kanseri tedavisinde türkiyede ve dünyada geliştirilen en önemli çalışma XP TONIC SLS'dir. Tüm dünyada geliştirilen bitkisel tedavi metodları araştırılarak geliştirilen bu çalışma bir çok immün sistem hastalığına şifa dağıtmaktadır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp