Ginkgo Biloba Ne İşe Yarar

Ginkgo Biloba Ne İşe Yarar

Ginkgo biloba ne işe yarar,muhteşem bir karışım olan ginkgo biloba'nın ne işe yaradığını öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz.Ginkgo biloba ne işe yarar,faydaları ve nasıl kullanılır bu soruların cevaplarını aşağıdaki makalemizde bulabilirsiniz.

Ginkgo Bilobanın Faydaları

• Ginkgo bilobanın bu yararları nedeniyle alzheimer hastalığını ve diğer serebral yetmezlik belirtileri taşıyan yaşlı hastaları tedavi etmek için kullanılmaktadır. Bitkisel ginkgo biloba vertigo, kulak çınlaması, ve diğer dolaşım problemleri için de kullanılmaktadır. Ginkgo biloba aynı zamanda enerji eksikliği ve zihinsel yorgunluk gibi etkileri de olan yaşlanma belirtilerine karşı yardımcı olabilmektedir.

• Ginkgo bilobanın tıbbi etkileri flavonoidler ve terpenoid adlı bileşiklerden kaynaklanmaktadır. Flavonoidler bitkisel kökenli antioksidanlardır. Laboratuvar ve hayvan çalışmalarında flavonoidlerin kalp, kas, kan damarları ve retinayı koruyucu etkisi görülmüştür. Terpenoidler ise kan akışını geliştirici özelliktedir.

• Ginkgo Biloba güçlü bir antioksidandır ve serbest radikallerin vücutta okside olmasına yardımcı olmaktadır.

• Stres ve kötü beslenme ile fazlalaşan trombosit aktivitesi faktörünü baskılama konusunda da faydalıdır.

• Trombosit aktivitesi faktörünün fazlasıyla uyarılması, beyin hasarı, kardiyovasküler hastalıklar, işitme bozuklukları ve diğer inflamatuvar hastalıklara neden olabilir.

• Ginkgo demans tedavisi için Avrupa‘da kullanılmaktadır. Bazı çalışmalarda gingko‘nun Alzheimer ya da vasküler demans olan kişilerde hafıza ve düşünme üzerinde olumlu etkisi olduğu görülmüştür.

• Ginkgonun Alzheimer hastalığının nedeni olarak gösterilen beta-amiloid oluşumunu engellebileceğine dair bazı kanıtlar vardır. Alzheimer hastalığında Amiloid plakları, “beta amiloid” adı verilen bir peptidin anormal birikimiyle oluşuyor.

• Bir çok çalışma standardize ginko özütünün kan damarlarında genişlemeye neden olduğunu, kanı inceltip yapışkanlığı azaltarak dokuların kanlanmasını arttırdığı, beyin ve diğer dokuların oksijenasyonunu çoğalttığı göstermektedir.

• Bacaklardaki düşük kan akışının neden olduğu ağrı nedeniyle topallayan kişilerde ağrısız yürüme mesafesinin iyileştirilmesinde etkili olduğu gösterilmiştir. (Bitkisel tedavi periferik arter tıkayıcı hastalığında ağrısız yürüme mesafesi 200 m‘den fazla ise tek başına yarar sağlayabilir. Ağrısız yürüme mesafesi 200 m‘den az ise kısmi bir yarar görülebilir. Dinlenmede ağrı ya da ülserasyon, nekroz, kangren gibi durumlarda bitkisel tedavi uygulanmaz.)

• Ginkgo bilobanın aktif bir maddesi olan ginkgolidesin, anafilaktik şok ve astım gibi alerjik reaksiyonları kontrol altına aldığı görülmüştür.

• Ginkgo Biloba , damar sertliği ile ilişkili olan kolesterolün lezyona dönüşümünün kontrol edilmesine yardımcıdır.

• Ginkgonun retina bozulmasını yavaşlattığı, ve ayrıca yaşlı hastalarda işitme kaybını engellediği; yapılan çalışmalarda bulgulanmıştır.

• Küçük çaplı bir çalışmada 8 hafta boyunca günlük 120 mg ginkgo kullanan glokomu hastalarının görüşünde iyileşmeler olduğu tespit edilmiştir.

• Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu bu bitkinin başdönmesi, kulak çınlaması ve bunamalarda kullanımını onaylamıştır.

Ginkgo Biloba Nasıl Kullanılır?

Önerilen doz günde 3 kez 40-80 mg‘dır.

Ginkgo biloba alırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ürünün içeriğindeki Terpen laktonları ile Flavon glikosidlerinin miktarı ve oranlarıdır.

Ginkgo biloba‘nın faydalı olabileceğini gösteren klinik araştırmalarda %24 flavon glikozidi ve %6 terpen laktonu içeren standardize ürünler kullanılmıştır.

E Komisyonuna göre yalnızca Ginkgo biloba yaprağından ekstrakte edilmek suretiyle elde edilen, %22-27 flavon glikozitleri, %5-7 terpenik laktonlar ve en fazla 5 ppm ginkgol asidi içeren standardize kuru ekstre (EGb 761) tedavide kullanılmalıdır.

Ginkgo Bilobayı çay olarak içmenin faydası yoktur. Allerjen etkisi olan ginkgol asidi içerdiği için ham drog kullanılmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp