GİDİŞİ

GİDİŞİ

Hastalığın gidişi çok değişkendir. Bazı olgularda bir grup kastan öbürüne hızla yayılırken bazı olgularda aylarca aynı kas grubu ya da gruplarıyla sınırlı kalır. Belirli bir neden olmaksızın kendiliğinden de gerileyebilir. Ama bu gerileme, olguların yarısından azında görülür ve iyileşme dönemi seyrek olarak bir ya da iki aydan uzun sürer. Bir yılı aşan bir süre boyunca düzelme görülmesine kar-şuı hastalık yeniden alevleniyorsa bu durum hastalığın ilerleme eğilimi taşıdığını gösterir. Düzelmeler hastalığın ilk yıllarında, daha ileri evrelere göre daha sık görülebilir.Miyasteniye bağlı Ölüm olasılığı, hastalığın ilk yılında en yüksektir.İkinci tehlikeli dönem hastalığın başlangıcından sonraki dördüncü ile yedinci yıllar arasına rastlar. Bu dönemden sonra hastalık genellikle tehlikeli boyutlar kazanmaz ve alevlenme olasılığı azalır.

• Eşlik eden hastalıklar - Hastaların yaklaşık yüzde 10′unda, erkeklerde daha sık ve daha ileri yaşlarda olmak üzere timus tümörü (timom) görülür. Bu durum yaşlı ve erkek hastalardaki mi-yasteniyi genç ve kadın hastalardaki miyasteniden farklı kılmaktadır:

1- Tımomu olan ileri yaşlardaki erkek hastalar antikolinesteraz ilaçlara, ti-momu olmayan genç kadınlara göre daha farklı yanıt verirler.

2-Genç kadınlarda genel bir güç kaybı ortaya çıkarken yaşlı erkek hastalarda güç kaybı göz, yutak ve solunum kaslarıyla sınırlı kalma eğilimi gösterir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp