Genital Uçuk Tedavisi

Genital Uçuk Tedavisi :

Genital herpes (genital uçuk) HSV-1 (herpes simplex virus tip 1) ya da HSV-2'nin etken olduğu, cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır; ancak daha sık görülen etkeni HSV-2 ‘dir. Özellikle HSV-tip 2 genital bölgeyi, penis,makat, kalça bölgesini; tip 1 ise genellikle ağız, yüz ve dudakları etkiler.

HSV tip 1 yüz ve dudak enfeksiyonu ve uçuğu da kapsayan yüz herpesi ile sonuçlanır. Herpes virüsleri vücutta belirli sinir hücrelerine yerleşir ve bu enfeksiyonu geçiren kişilerin bazılarında, yaşamları boyunca zaman zaman belirtilerin tekrarlamasına neden olur. Halk arasında cinsel uçuk ya da cinsel aft olarak da bilinir.

Genital Herpes Tedavisi var mıdır?

Jenital Herpesin tedavisi için değişik ilaçlar mevcuttur, ancak bu ilaçlar kesin tedavi sağlanamamaktadır. Genital herpes hastalığına neden olan virüs tam olarak yok edilememektedir. Antibiyotikler, sebep virüs olduğu için etki etmezler.

Antiviral ilaçlar sadece ilk atağın şiddetini azaltmakta ve süresini kısaltmaktadır.İlaçlar ağrı ve yanma hissi için akut dönem geçene kadar rahatlık sağlamaktadır. İlaçlar ağızdan hap şeklinde ve lokal krem şeklinde verilmektedir.

Tedavi sırasında lokal antiseptik temizleyicilerin de kullanılması yardımcı olmaktadır. Dış cinsel organın temiz ve kuru tutulması, pamuklu iç çamaşırlar giyilmesi ve bu dönemde cinsel ilişkiden kaçınılması tedaviyi hızlandırmaktadır. Uçuk olan bölgeye dokunmamak ya da dokunduktan sonra hemen elleri yıkamak son derece önemlidir. Son yıllarda bağışıklık sistemini güçlendiren ilaçlar da tedavi esnasında yardımcı olmaları için kullanılmaktadır.

Genital Uçuktan korunmak için aşısı var mı?

Şu anda Amerika'da deneyleri sürmekte olan aşının 2-3 yıl içinde kullanılmaya başlaması beklenmektedir. Özellikle genç hastalara uygulandığı zaman genital herpesi engellemektedir. Aşıyla korumaya çok erken yaşlarda başlamak gerekmektedir. Eğer önceden HSV tip1 hastayı etkilerse aşı fayda sağlanmaz ve uygulanmamalıdır. En iyi korunma yönteminin prezervatif kullanımı olduğunu ise unutmamak gerekir.

UÇUK İÇİN DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Uçuk İçin Losyon 1

Malzemeler :

  • 10 gr. meşe kabuğu
  • 15 gr. ceviz yaprağı
  • 3,5 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Kısık ateşte 15 dakika kaynatılır. Ateşten alınıp çatal yardımı ile ezilir. Soğuduktan sonra uçuk üzerinde uygulanır.

Not :Meşe kabuğunun kanamaları durdurma özelliğide mevcuttur.

Uçuk TedavisiUçuk İçin Losyon 2

Malzemeler :

  • 1 tutam mayıs papatyası
  • 1 çay bardağı kaynamış su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra süzülür. Uçuk üzerine günde 3-4 kez kompres yapılarak uygulanır, İşleme sonuç alınıncaya kadar devam edilir. Bu işlem uçuktaki kaşıntıyıda alır.

Uçuk İçin Losyon 3

Malzemeler :

  • 3 adet andızotu kökü
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır. Bir taşım kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Soğumaya yakın süzülür. Uçuk üzerine günde 5-6 kez kompres yapılır. Uçuğun acısını ve kaşıntısını keser.

Not :Aynı formülü kille de deneyebilirsiniz, her iki formüllede başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Andızotu mikroprarı öldürür ve kaşıntıyı keser.

Uçuk İçin Losyon 4

Malzemeler :

  • 1 adet soyulmuş elma
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı

Tencere içerisinde konulan su ve soyulmuş elma kaynatıldıktan sonra kısık ateşte 8-10 dakika daha kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ilık haldeyken elde edilen su uçuk üzerine kompres yapılır ve bu işlem gün içerisinde 5-6 kez tekrarlanır. Arzu edilirse elma suyu çıkartılarakda denenebilir.

Uçuk İçin Losyon 5

Malzemeler :

  • 1 tutam ısırgan otu
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı

Malzemeler karıştırılır ve bir taşım kaynatılır. Soğuduktan sonra süzülür ve elde edilen sıvı uçuk üzerine kompres şeklinde uygulanır.

UÇUK TEDAVİSİ İÇİN EVDE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ MERHEMLER

Malzemeler

  • Şalgam
  • Çavdar unu
  • Şahtere otu
  • Ceviz yaprağı
  • Isırgan otu
  • Susam yağı

Hazırlanış ve Kullanım Reçetesi:

1- Rendelenmiş şalgamlar yirmi dakika süreyle suda kaynatılarak süzülür. Sıkılarak elde edilen posaya çavdar unu karıştırılarak merhem kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem pansumandan sonra uçuk üzerine sürülür.

2- Şahtere otunun yaprakları sert bir zeminde dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, krem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan bu krem uçuk olan bölgeye sürülür.

3- Kıyılmış taze ceviz yapraklan, ısırgan otuyla birlikte dövülerek ezilir. Elde edilen posaya, merhem kıvamına gelinceye kadar çavdar unu karıştırılarak susam yağı ile yoğrulur. Hazırlanan merhem bölgeye sürülür.

Uçuklar canınızı sıkıyorsa

Bir aminoasit olan “Lizin” uçuğa yol açan herpes virüslerinin çoğalmasını önleyebiliyor. Lizin tablet veya krem formülüyle 3-5 ay kullanıldığında uçuktan koruyor. Sık sık uçuk çıkaranlarda önleyici olarak “lizin” yanında “St. John's Wort” (Sarı Kantaron) bitkisi de faydalı olabiliyor. Bu bitki bağışıklık gücünü yükseltiyor, virüs çoğalmasını engelleyebiliyor.Mevcut uçuklarınızın çabuk iyileşmesini istiyorsanız uçuk keseciklerine sakın dokunmayın. Lizin ve melisa içeren kremlerden faydalanmaya çalışın. Prof.Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Penelope ODY - Home Herbal

Daha önce uçuk problemi yaşamış insanlar, sızlama hissinin virüsün gelişmesine işaret ettiğini kısa zamanda öğrenirler. Virüsün ilerlemesini önlemek için sızlama başladığı anda aşağıdaki tedaviler uygulanmaya başlanmalıdır.

- Sek çayağacı yağını veya lavanta, karanfil ya da melissa esanslarından oluşan %50 oranından solüsyonu (bu yağlardan birini bir çay bardağı suyla sulandırın) bölgeye sürün ve mümkün olduğunca işlemi tekrarlayın.

- Düzenli olarak oğulotu çayından için; bu bitki uçuğa kesin bir antivirüs etkisi göstermektedir.

Eğer erken tedaviye rağmen, uçuk ilerlemeye devam ederse, kabarma dönemlerindeyen biraz çayağacı veya kadifeçiçeği kremi sürün.

- Enfeksiyonun ilerlemesini engellemek için ek olarak, ekinezya tentürü için veya tabletlerini alın (bir tatlı kaşığı veya günde 3 kere 600ml kapsül)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp