Eklem Ağrılarının Tedavisi

Eklem Ağrılarının Tedavisi

Eklem Ağrılarının Tedavisi Genel

Eklem ağrılarının tedavisi hakkında merak ettikleriniz ve daha fazlası için aşşağıdaki makaleye bakabilirsiniz...

Eklem Ağrısının Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Eklem ağrılarındaki belirtileri yaşıyor iseniz doktorunuza danışarak tedavi yöntemleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Doktorunuz, ilk muayene sürecinde eklem ağrısının yerini dikkatlice tespit, eklemlerin hareketlerini kontrol edecektir. Daha sonra uygulanacak kan tahlilleri ile vücudunuzda bulunan kan hücrelerinin sayısı doktorunuz tarafından kontrol edilmek istenebilir. Eklem ağrısını tedavi etmek için çeşitli yöntemlerde vardır. Bunlar;
• Akupunktur Tedavisi: Genellikle bu tedavi yönteminde 2 farklı yöntem uygulanmaktadır. Bunlar, geleneksel akupunktur ve şok tedavileri şeklinde sıralanır. Bu yöntemlerle oluşan eklem ağrıları önlenmeye çalışılmaktadır.
• Kaplıca Tedavisi: Kaplıcalar, içinde bulunan ısı ve mineral suların verdiği etkinin yanı sıra oluşan basıncın etkisiyle belli bir süre uygulanan kaplıca tedavisi eklem ağrılarına iyi gelmektedir.

İlaç tedavisi iki gruba ayrılabilir:

1) NSAI (Steroid olmayan anti-inflamatuvar) sınıfı ilaçlar, analjezikler ve glukokortikoidler semptomatik tedavi sunarlar ve eklem ağrılarının, sertliğinin ve şişliğin azaltılmasını sağlarlar.

2) Hastalığı düzenleyici ilaçlar metotreksat, D-penisilamin ve sulfasalazin gibi ilaçlardır.
Romatoid artrit, hastaların vücudunda bıraktığı hasarların dışında, ruhlarında da yaralar açmaktadır. Hastalık öncesinde günlük işlerini kolaylıkla yapabilen hastalar, hastalık sonrasında bu konularda zorlanmakta ve alışagelmiş oldukları yaşam tarzından uzaklaşmak zorunda kalmaktadırlar. Hastaların yeni yaşam tarzlarına kolayca adapte olabilmeleri için hasta eğitimleri, egzersizler ve fizik tedavi yarar sağlamaktadır.

Önlem alarak sağlıklı kalabilirsiniz..
• Fazla kilolarınızdan kurtulmaya gayret edin! Çünkü fazla kilo taşıyan kişilerde eklemler aşınır ve bu yüzden de kendilerini yenileme (regenerasyon) yeteneğini önemli ölçüde yitirirler.
• Haftada en azından 3 kere olmak üzere, düzenli spor veya egzersizler yapın ki, güçlü kaslar, sağlıklı eklemlerin üstündeki baskıyı azaltabilsinler. Aniden yön değiştirmeyi gerektiren ve bu yüzden de eklemleri zorlayan sporlar,eklem sağlığı bakımından tehlikeli sayılabilecek spor türleridir. En doğrusu, yürümek, yüzmek, bisiklete binmek veya aletli jimnastikte kasları ve eklemleri güçlendirmek ve güçlü tutmaktır.
•Yeterli miktarda C vitamini almaya özen gösterin.Yapılan araştırmalar sonucunda, artrit hastalarının çoğunda C vitamini eksikliği saptanmıştır. Bu vitaminin koruyucu etkisi belki de bağışıklık sistemimizi doğru hedeflere yönlendirmektir! C vitaminini öncelikle,kivi, portakal, greyfurt, limon, yeşil biber, kuşburnu, domates,maydanoz ve kiraz, çilek gibi yumuşak meyvelerden alabilirsiniz.
•Yeterli miktarda A vitamini almaya özen gösterin!Çünkü A vitamini, bağırsak mukozasını sıkıştırarak, mikroorganizmaların besin yoluyla kana karışıp eklemlere ulaşmasını önler. A vitamini öncelikle havuçta ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur.
•Eğer ailenizde artrit gerçeği yaşanıyorsa, bitkisel yağların tüketimini kısın!
Bitkisel yağların yoğunlukla içerdiği Omega-6 elemanlarının eklem iltihaplarının oluşumunda etken olabileceği varsayılmaktadır. Ama bu tür elemanlar içermeyen zeytinyağını gönlünüzce kullanabilirsiniz.
•Artrit bir öz bağışıklık hastalığı olduğuna göre, eğer ailenizde birden fazla artrit hastası varsa, bağışıklık sistemini C vitamini ile güçlendirmenin ötesinde, echinacea / Ekinazya preparatları veya çayları ile de güçlendirmek çok doğru bir davranış olacaktır.
•Uyarıcılardan uzak durun! Alkolü ve kahveyi çok aza indirin ve sigara ile ilişkinizi kesin.
Romatoid artrit ; sistemik , enflamatuar , ilerleyici ve kronik bir hastalıktır ve düzenli olarak takip ve kontrolü gerektirir.
hastalığı özellikle stres-depresyon gibi psişik nedenlerin tetiklediği ve şikayetlerin artarak hastalığın ilerlemesine neden oldukları biliniyor..
bu nedenle Romatoid artritli hastaların fiziki istirahatleri yanında , psişik ruhsal istirahatte de bulunması zorunludur.

hastalığın durumunu kendi kendinize anlayabilirsiniz..
eğer , gece ağrınız varsa ve sabah tutukluluğunuz uzun süre devam ediyorsa hastalığınız ağır bir dönemde demektir. bu durumda mutlaka doktora gidip gerekli tetkikleri yaptırdıktan sonra verilen ilaçları almanız gerekmektedir.

eğer , gece ağrınız yoksa ve sabahları rahat uyanıyorsanız , sabah tutukluluğunuz çok az sürüyorsa hastalığınız rahat ve iyi bir durumdadır. doktora acil olarak gitmenize gerek yoktur.

Şikayetlerinizin devamı halinde bir fizik tedavi uzmanına bizzat muayene olmanız gerekmektedir.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp