Egzama İçin İlaç

Egzama için ilaç,egzama hastalığının tedavisinde kullanılabilen ilaçlar hakkında ki makalemize aşağıda yer almaktadır.Egzama hastalığında kullanılan ilaçlar hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Yeşilex 020 Ardıçlı Bitkisel Karışım

Kullanım şekli :

Sabah, öğle, akşam aç karnına 2' şer kapsül alınması önerilmektedir.

Ardıç: İdrar söktürücü ve terletici özelliğiyle soğuk algınlığı, kalp yetmezliği gibi hastalıklarda kullanılır.Kanı temizler, bu etkisiyle genellikle dahili nedenlerden ortaya çıkan egzamalarda faydalıdır.

Ebegümeci: Koruyucu ve yumuşatıcı etkisi vardır.Ülser, gastrit, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarında ve daha bir çok rahatsızlıkta faydaları vardır.Kireçlenmelerde, mafsal kireçlenmelerinde faydalıdır.Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcıdır.

Lavanta Çiçeği: Yatıştırıcı ve uyarıcıdır. İdrar ve gaz söktürür. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Özellikle Karaciğere çok faydalı olan Lavanta, karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar.

Isırgan: Egzemalar genellikle dahili bir nedene dayandıklarından, onları içerden, kan temizleyici bitkilerle iyleştirmek gerekebilir. Isırganotu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir tıbbi bitkidir.

Funda: Egzama, cilt kızarıklıkları, yara ve çıbanlarda faydalı bir tıbbi bitkidir. Prostat büyümesi, göz hastalıkları ve böbrek üstü bezi hastalıklarında da faydaları olan bir tıbbi bitkidir.Her türlü iltihaplanmaya karşı kullanılabilir.

Şahtere: Kanı ve böbrekleri temizler. Sarılığa karşı faydalıdır. Hazmı kolaylaştırır ve mide ağrısı şikayetlerini giderir. Sedef, uyuz ve egzama gibi cilt hastalıklarını gidermeye yardımcı olur. Basura karşı faydalıdır.

Adaçayı: Çok iyi bir antiseptik olan adaçayı, kuvvet verici ve uyarıcı etkisi nedeniyle tercih edilir.Gece uyku düzenini sağlayıcı bir etkisi vardır.mikrop, mantar ve virüslerin oluşumuna karşı tedavi edici özelliği bulunur.Bu özelliğiyle egzama rahatsızlıklarında da etki gösterir..

Kitre: Mide ve bağırsak iltihaplarında, ağrı ve şişmelerde, siyatikte, tansiyon rahatsızlıklarında faydalıdır.Göğüs hastalıklarında ve böbrek hastalıklarında da etkilidir.

Safran: Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Safranın karaciğer hastalıklarında da faydası görülür. Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir.

Yan etkileri : Kullanımı güvenlidir. Hamile Bayanların Kullanmaması önerilir.

Uyarılar :

Tavsiye Edilen miktardan fazla tüketmeyiniz.

Doz Aşımı halinde lütfen doktorunuza başvurunuz.

Serin ve Çocuklarınların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza edidiniz.

Ellerdeki egzamayı gidermek için bitkisel kür

Bir çorba kaşığı kına, bir tatlı kaşığı şap tozu, bir çorba kaşığı zeytinyağı ve aynı ölçüde suyu karıştırıp ellerinize sürün ve ellerinizde bir gece bekletin.

Ellerinizi kimyasal içerikli deterjanlardan koruyun. Günlük el bakımınızda el kreminin de faydasını görürsünüz, düzenli bakım ile sorununuz çözülecektir.

Beslenme Unsurları

Çinko

Egzamalı hastalarda genelde çinko düzeyinin düşük olması ve çinkonun esansiyel yağ asitleri metabolizmasının düzgün çalışmasını sağlaması, egzama tedavisinde çinko takviyesinin gerekliliğine işaret eder (linoleik asitlerin gam-ma-linolenik asite dönüştürülmesini sağlayan delta-6-desaturaz enziminin oluşturulması için çinko gereklidir).

Meyan Kökü

Egzamanın tedavisinde bitkisel ilaç kullanımı, içeriden ve dışandan uygulama olmak üzere iki gruba ayrılabilir. Meyan kökünün (Glycyrrhiza glabrd) her iki grup uygulamada da yararlı olduğu görülmektedir. Meyan kökü içeriden kullanıldığında önemli iltihap önleyici ve antiallerjik etkiler yaratabilmektedir. Bu yararlann belki de en güzel örnekleri yakın zamanda yapılan ve meyan kökü içeren bir Çin bitkisel formülünü esas alan çift kör araştırmalarda gözlenmiştir.

Formül, meyan kökünün yanı sıra, Ledeboriealla seseloides, Potentina chinensis, Clematis chenisis, Clematis armandi, Rehmania glutinosa, Paeonia lactiflora, Lophatherum gracile, Dictamnus dasy-carpus, Tribulus terrestris ve Schizonepata tenuiflora içermektedir.

Bir grup araştırmacının bu formüle ilgisi, egzamalı bir hastamn Çinli bir doktorun verdiği reçeteye göre hazırladığı dekoksiyonu (bitkisel maddeleri demleme yerine kaynatıp süzerek hazırlanan çay) içtikten sonra olağanüstü bir iyileşme göstermesiyle başlamıştır.

Birçok çift kör araştırma bu yararlan doğrulamıştır. Bir araştırmada, uzun süren ve tedaviye yanıt vermeyen egzamalı kırk yetişkin hastadan rastgele seçilen bir gruba etkili maddeleri içeren dekoksiyon, diğer gruba ise plasebo iki ay süreyle verilmiştir. Dört haftalık bir "arınma" döneminden sonra, gruplar arasında uygulama değiştirilmiştir.

Klinik değerlendirmede, gerçek formülü kullanan hastalarda plasebo verilenlere göre önemli üstünlük saptanmıştır. Ayrıca araştırmayı tamamlayan otuz bir hastadan yirmisi gerçek formülü tercih ederken sadece dört hasta plaseboyu tercih etmiştir.

Birçok hasta dekok-siyonun tadının berbatlığından şikayet etse de, hiç bir yan etkiye rastlanmamıştır.

Çocuk hastalarla gerçekleştirilen bir diğer çift kör araştırmada da benzer sonuçlar elde edilmiştir. Olumlu sonuçlar veren bu ön araştırmaları, uygun dozajı ve belki daha farklı sunum şekillerini (örneğin, tadı kötü bulunan dekoksiyon yerine haplar, tabletler, kapsüller vb.) belirlemeye yönelik daha kapsamlı araştırmaların izleyeceğini umarız.

Çin kaynaklı bu bitkisel formülünün etkili olmasında kuşkusuz meyan kökünün rolü büyüktür. Şimdilik, diğer unsurların yararları doğrulanana kadar dozaj düzeyini, "Tedavi Özeti" başlığı altında tavsiye edildiği gibi, açığa çıkan meyan kökü içeriğine göre ayarlamak doğru olur.

Meyan kökünün lokal kullanımına gelince, büyük olasılıkla en iyi sonuçlar saf glisiretinik asit içeren ticari preparatlann kullanılması ile alınır. Bir takım araştırmalar, egzama, temas dermatiti (örn. zehirli sarmaşık), allerjik der-matit ve sedef hastalığı tedavisinde glisiretinik asitin lokal hidrokortizonun etkisine benzer bir etki yarattığmı göstermiştir.

Bir araştırmada inatçı egzaması olan on iki hastaya glisiretinik asit içeren bir merhem lokal olarak uygulanmış, hastalardan dokuzu belirgin, ikisi hafif iyileşme göstermiştir. Egzamalı hastalan kapsayan bir başka araştırmada, glisiretinik asit uygulanan hastalann yüzde doksan üçü, kortizon kullanan hastalann ise yüzde seksen üçü iyileşme göstermiştir.

Egzamanın lokal tedavisinde yaygın kullanılan diğer preparatlar sarıpapatya ekstreleri veya hamamelis ekstreleri içeren merhemlerdir. Bu tür preparatlann egzamalı hastalarda iltihabı ve kaşıntıyı azalttığını gösteren sağlam kanıtlar vardır.

Diğer Faktörler

Egzaması olan hipotiroidizm hastalan, muhtemelen bağışıklık sistemlerindeki düzelme sonucu, tiroit tedavisine olumlu tepki verirler.

Kaşımak, hem deriyi çatlatıp bakterilerin içeri işlemesine yol açar hem de derinin kalınlaşıp sertleşmesine (likenifi-kasyori) neden olur ve egzamayı kötüleştirir. Glisiretinik asit veya papatya ekstresi içerikli kremler gibi kaşınmayı azaltan faktörler bu nedenle iyileşmeyi hızlandınr ve tekrarını önler.

Duygusal gerilim egzama hastalarında kaşıntıyı körükleyip azdırabilir. Bazı araştırmalara göre, egzama hastalannda anksiyete, düşmanca tutum ve nevroz düzeyi, karşılaştırıldık lan kontrol grubundakilerden daha yüksektir

Bu yüzden egzama hastalannın olumlu tutum ve uyum sağlama becerileri edinmesi önemli dir. leyip azdırabilir.

Bazı araştırmalara göre, egzama hastalannda anksiyete, düşmanca tutum ve nevroz düzeyi, karşılaştırıldık lan kontrol grubundakilerden daha yüksektir Bu yüzden egzama hastalannın olumlu tutum ve uyum sağlama becerileri edinmesi önemlidir.

Soya ve soya ürünlerinin tüketimindeki artış, prostat kanserinin oluşma riskini azaltır. Bu korumanın büyük kısmı soyanın fıtoöstrojenleri olan, genistein ve daidzein izoflovonoidleri dolayısıyla gerçekleşir.

Beslenme

Başlıca alerjenleri beslenme programınızdan çıkarın (egzama olgularının yaklaşık yüzde seksen birinin süt, yumurta ve yer fıstığına allerjiden kaynakladığını unutmayın). Hayvansal yiyecekleri azaltın; somon, uskumru, ringa ve halibut gibi yağlı balıkları beslenme programınıza ekleyin.

Besin Destekleri

A vitamini: Günde 5.000 IU

E vitamini (karma tokoferoller): Günde 400 IU

Çinko: Günde 45-60 mg (durum iyileşince 30 mg'a indiriniz)

Flavonoidler (birini seçiniz): Kuersetin: Yemeklerden 20 dakika önce 400 mg

Üzüm çekirdeği ekstresi (%95 prosiyanidolik oligomer içerikli): Günde üç defa 50-100 mg Yeşil çay ekstresi (% 50 polifenol içerikli): Günde üç defa 200 300 mg (NOT: Bunun yerine bol miktarda yeşil çay içilebilir) Ginkgo biloba ekstresi: Günde üç defa80 mg

EPA ve DHA: Günde 540 ve 360 mg (veya günde 1 yemek kaşığı keten tohumu yağı). Üç ayın sonunda herhangi bir yanıt alınmazsa, günde 3.000 mg eşekotu yağı denenebilir.

Tıbbi Bitkiler

Aşağıdakilerden birini seçiniz (önerilen dozajı günde üç defa alınız).

Meyan kökü (Glycyrrhiza glabra) Toz halinde kök: 1-2 gr Sıvıekstre (1:1): 2-4 ml

Katı (toz halinde) ekstre (4:1): 250-500 mg

Dulavratotu (Arctium lappa) veya karahindiba (Taraxacum officinale) Kurutulmuş kök: Demleme veya kaynatma (dekoksiyon) çay olarak 2-8 gr Sıvıekstre (1:1): 4-8 ml

Tentür: Son derece yüksek dozaj gerektiğinden, alkol bazlı karahindiba tentür-leri önerilmemektedir. Taze kök suyu: 4- 8 ml (12 çay kaşığı) Toz halinde kök ekstresi (4:1): 250-500 mg

Coleus forskohlii ; 18 forskolin içerecek şekilde standardize edilmiş: Günde iki veya üç defa 50 mg (9 mg forskolin)

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp