Dolguyu Nasıl Koruruz

Dolguyu Nasıl Koruruz

Dolguyu Nasıl Koruruz Ve Merak Ettikleriniz

Dolguyu Nasıl Koruruz, Diş Dolgusu Nasıl Olur, Bebek Ağız Aftı, Bebekte Ağız Yarası Nedenleri Nelerdir, Sensodyne Diş Macunu Zararı,Diş Problemleri Nedenleri, Sensodyne Diş Macunu Nasıl Kullanılır, Diş Lamine, Diş Nasıl Beyazlar, Evde Diş Beyazlarmı, Diş, Diş Hastalıkları Nelerdir ve Diş hastalıkları Hakkında Açıklamalar ve Bu Hastalıklarda Kullanılan 100 % Bitkisel Ürünlerle İlgili Tedavi Yöntemleri. Daha fazla bilgi edinmek İçin aşağıdaki makalemize göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

Dolgudan Sonra

Dolgu yapıldıktan sonra hassasiyet ortaya çıkabilir. Diş basınç, hava, tatlı yiyecekler ya da ısıya karşı hassas olabilir. Kompozit dolgular da diğer tip dolgular gibi hassasiyete neden olabilir. Çoğunlukla bu hassasiyet bir ya da iki hafta içinde azalarak sona erer. Hassasiyet yapan şeylerden bu süre içerisinde uzak kalmaya çalışın. Eğer iki hafta içinde azalmayan ve aşırı hassasiyetiniz varsa diş hekiminiz ile temasa geçmelisiniz.

Diş hekiminiz hassasiyetinizin olduğunu bilirse, başka bir dolgu gerekli olduğunda dolgu materyalinde sizin için değişiklikler yaparak hassasiyetinizin azalmasını sağlayacaktır. Ancak dişinizin özel bir materyale ne tepki vereceği de bilinememektedir. Hassasiyetinizi tam olarak açıklamanız diş hekiminizin daha sonra ne yapması gerektiğine önemli ölçüde yardımcı olacaktır. Dolguyu söküp yerine yenisini yerleştirmek mümkündü. Aynı zamanda diş hekimi dolgunun altına diş hassasiyetini giderici ajan da koyabilir. Ancak dolgu derinse sorunu çözebilmek için kanal tedavisi yapılması gerekebilir.

Bazı kişiler ısırdıklarında rahatsızlık hissedebilirler. Farklı nedenleri olan iki tip ağrı vardır.
- İlk tip ağrı, dolgunun dişlerin kapanmasına izin vermemesi ile ısırdığınızda ortaya çıkar ve zamanla kötüleşir. Anestezi etkisi geçtiğinde bunu hissedebilirsiniz. Bu tarz bir ağrınız varsa dolgunuz yeniden şekillendirilmelidir.
- İkinci tip ağrı, dişler birbirine temas ettiğinde ortaya çıkar. Bu çok keskin bir ağrıdır ve galvanik şok adını alır. Dolgusu yeni yapılmış olan dişlerdeki iki metal ve diş arasındaki temastan dolayı oluşur. Ağız içindeki elektrik akımından kaynaklanır. Eğer yeni bir amalgam (gümüş renkli dolgu) dolgunuzun karşısındaki dişinizde altın kaplamalı bir dişiniz varsa galvanik şok oluşur.

Dolgu yerleştirildikten sonra diş hekimi tarafından cilalanır. Buna rağmen kalan keskin köşelerin diliniz ya da yumuşak dokularınızı yaralamaması için diş hekiminiz ile temasa geçmelisiniz.

Dolgularınızı Nasıl Korursunuz?

Hassasiyetiniz varsa ya da dolgunuzda çatlak ya da kırılmış bir kısım görüyor iseniz diş hekiminizi ziyaret etmelisiniz. Diş hekiminiz dolgularınızı muayene eder ve röntgeninizde dolgularınızda çatlak, sızıntı ya da çürük olup olmadığını kontrol eder.

Diş hekiminizi düzenli aralıklar ile ziyaret etmeli, dişlerinizi fluorlu diş macunu ile fırçalamalı ve günde en az bir kez diş ipi kullanmalısınız. Eğer çok sayıda ya da geniş büyük dolgularınız mevcutsa diş hekiminiz bu dişlerinize fluor cilası uygulayarak çürüğe karşı korunmalarında yardımcı olabilir.

Dolguların Yenilenmesi

Dolguları tamamen çıkarıp yerine yenisini yapmak yerine, çoğunlukla tamir etmek de mümkün olmaktadır. Dolgu yenilenmek zorundaysa dişin durumu yeniden değerlendirilerek en uygun materyal seçilir. Bu durumda sizin görüntü tercihiniz de göz önünde bulundurulur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp