diş eti çekilmesi nedir

Diş Eti Hastalıkları

Bol miktarda, C vitamini açısından zengin meyve ve sebze ye mek birçok diş eti hastalığına karşı dirençli olmanızı sağlar. Yorgunluk, stres veya yanlışlıkla ısırma sonucunda ortaya çıkan bu rahatsızlığın eski, doğal ve kullanımı kolay tedavi yolları vardır.

Hayvan: Litvanya, Riga'da 1-201 yılında taşra marketi testedil di ve halk tıbbı hala bölgedeki en güçlü gelenektir. Litvanyalılar ufak diş eti ve dil problemlerini iyileştirmek için bal kullanırlar.

Tarif: Diş eti veya dilinizde tahriş hissettiğiniz 'zaman o noktaya bal koyun.

Eller: Diş eti çekilmelerinden kaynaklanan diş eti kanarnalarını önlemek için Çinliler Ho-Ku noktasına basınç uyguladard!.

Tarif: Başparmakla işaret parmağı arasındaki bölgenin kena rında bulunan kemik üzerindeki noktaya bastırm. Hamileyseniz Ho-Ku noktasını kullanmayın. Rahim kasılmalarma yol açabilir.

Bitki: Hassas diş etlerini yatıştırmak için Fransızlar genellikle aynısefa tentürünü veya suyunu ağız çalkalamada kullanırlardı

Tarif: Fransız veya İsviçre aynısefa suyuna saf su ekleyin. Hassas diş etlerini rahatlatmak için ağzınızı çalkalayın. Yutmayın.

Bitki: Çok hassas diş etleriyle başa çıkmak için çoğu Yunan köylüsü, geleneksel olarak her gün nane çayı içerdi. Tarif: Bir bardak nane çayı için. Sıvıyı yutrnadan önce ağzınız da gezdirin.

Hayvan: Tahriş olmuş diş etleri için Hollandalılar bir yumurta karışımı hazırlarlar.

Tarif: Yumurtayı kırıp ayırın. Beyazını atın. ıçay kaşığı şekerle ve ıyemek kaşığı zeytinyağıyla sarısını çırpın. Karışımı bir parça gazlı bez üzerine koyun, karlayın ve tahriş olmuş diş etine yerleş tirin.

Bitki: Eski Amerikalı ve Kanadalı kaşiller, altınmühür kökünün kuvvetini Kızılderililerden öğrendiler. Toz halindeki kökü denediklerinde art dahil birçok diş eti hastalığını iyileştirebildiğini gördüler. Tarif: İsterseniz altınmühür tozunu direkt diş etine uygulayın veya ıbardak suda ıçay kaşığı tozu eritip ağzınızı bu suyla çal kalayın.

Bitki: Mirra' nın oleo-reçinesi Çinliler, Mısırlılar, Araplar ve Mısırlılar tarafından antiseptik olarak kullanılmıştır. Mirra reçinesi yağ veya alkolde çok çabuk çözünür ve tentür olarak her yerde satılmaktadır.

Tarif: Mirra, güçlü ve acıdır. Ağzınızı çalkalamak için 2 yemek kaşığı suyun içine birkaç damla mirra damlatın. Veya suyla incel tilmiş mirrayı pamuklu çubuk yardımıyla direkt diş etine sürün. Çok fazla mirra zehirli olabileceğinden bu tedaviyi uzun süre devam ettirmeyin. Böbrek hastalığınız varsa mirra kullanmayın.

Bitki: Eski Büyük Britanya ve Galler bölgesinde Kelt toplu toplumundan olan Druidler rahip ve şifacıydılar. Sırlarını sadece Jül Sı:zar' ın yorumlarından ve diğer Romalılardan öğreniyoruz. Romalıların gözlemlerine göre DruidIerin en değerli ve yararlı bitkilerin başında mine çiçeği geliyordu.

Tarif: 2 yemek kaşığı mine çiçeği çayını kaynar suya ekleyin. Soğutun. Yumuşak ve süngerimsi diş etleri için ağız çalkalamakta kullanın. Bitkiyi hamileyken kullanmayın çünkü rahim uyarıcı erkisi vardır.

Bitki: 5000 yılı aşkın bir süredir Cinli doktorlar, aftlı yarala il kontrol ve tedavi etmek için meyan kökünden faydalanmıştır. Aşırı art yaraları ve ağız ülseri için birçok doktor meyan kökü kullınır. Yemeklerden 20 dakika önce ve günde 3 defa bu rablerler iğnenmelidir. Tansiyon problemi olan insanlar meyan kökü ve ürünlerini kullanmamalıdır.

Bitki: Yaban mersini ve böğürtlen de çok değerli ilaçlardır. Orta Avrupa'da yaban mersini diş eti iltihaplarını iyileştirmek için ağız gargarası olarak öneriliyordu.

Tarif: Taze veya dondurulmuş yaban mersinini ezin, su ekleyerek hamur haline getirin ve iltihaplı diş etine sürün. Veya 5-10 damla yaban mersini tentürünü suya karıştırara ağzınızı çalkalayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp