Derin Sivilce İzleri Tedavisi

Derin Sivilce İzleri Tedavisi

Lazerle sivilce (akne) izi tedavisi

a- Lazer ile sivilce (akne) izlerini gidermek

Lazer ile cilt yenileme yöntemi kullanılarak derin ve yüzeyel izler hafifletilebilir. Sivilce (akne) izlerinin tedavisinde kullanılan lazer yöntemi ikiye ayrılır.

- Cildi soyarak yenileyen lazerler (ablative laser)
- Cildi soymadan yenileyen lazerler (non-ablative laser)

1.Cildi soyarak yenileyen lazerler (ablative laser)

Cildi soyarak yenileyen lazerler, derinin üst tabakasını soyarak etkili olurlar. Ayrıca derideki kollajenin yapımını da uyardıkları düşünülmektedir. Derinin yenilenmesi ile sivilce (akne) izleri azaltılmaktadır. Bu amaçla CO2 lazer ve erbium (Er:YAG) lazer kullanılır.

Lazerin diğer soyma yöntemlerinden dermabrazyon ve kimyasal peelinge üstünlüğü, lazer ile soyma derinliğini kontrol edebilmenin mümkün olmasıdır. Diğer soyma tekniklerinde, derinin alt tabakalarına kontrollü bir şekilde inmek daha zordur. Ayrıca lazer sistemleri derinin alt tabakalarında yarattığı ısı etkisi ile yeni kollajen oluşumunu tetikler ve ciltte daha fazla yenilenme sağlar. Bunun dışında, dermabrazyon yönteminde anlatılan etkiler, operasyon öncesi ve sonrası bakım ve yan etkiler aşağı yukarı aynıdır.

Lazer ile cilt yenileme yani sivilce (akne) izlerini giderme işleminin süresi, küçük alanlar için birkaç dakika olabilir. Geniş alanlarda ise 1 saati aşkın sürebilir.

Lazer ile cilt yenileme işleminden sonra cilt kızarır ve şişer. Bu iyileşme döneminde doktorunuz size iyileşmeyi kolaylaştıran merhemler ve bandajlar önerecektir. Lazer ile cilt yenileme sonrasındaki kızarıklık birkaç ay devam edebilir. Lazer tedavisinden sonra uzun süre güneşten kaçınmalıdır. Ayrıca günlük olarak güneşten koruyucu krem özenle kullanılmalıdır.

Lazer ile cilt yenileme isotretinoin kullananlarda ve kullanım bittikten sonra 6 ay içerisinde tedavi olarak kullanılamaz. Aktif sivilce (akne)lerin olduğu dönemde, lazer tedavisi uygulanmamalıdır. Sivilce (akne)lerin çoğalmasına neden olabilir.

Lazer ile cilt soyma işlemi de koyu tenli kişilerde risklidir. Deride soyulan bölgelerde renk koyulaşması veya açılması olabilir. Bu yüzden yaz aylarında yapılmamalı, güneşten korunmaya özen gösterilmelidir.

Lazerin yan etkileri arasında, derin izler, koyu veya açık renkli lekelenme, infeksiyon, Herpes virüs infeksiyonunda yayılma sayılabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp