Çocuklarda Kafa Çarpması

Çocuklarda Kafa Çarpması : Çocuklarda kafa çarpmalarının nedenleri belirtileri ve tehlikeleri nelerdir? Çocuklarda hırçınlık, aşırı sinirlilik, kalp ağrısı, ansızın kafa çarpmalarının tehlikeleri ve normal kalp atışları hakkında tüm merak ettikleriniz ve bitkisel tedavi yöntemleri bu makalemizde yer almaktadır.

Bütün çocuklar şu veya bu şekilde yaramazdırlar. Kafalarını bir yere çarpar, düşer, düşürür, sıkıştırır vb. Kısaca kafalarına darbe alırlar..

Bu tür kazalar bizi üzüp canımızı sıksa da çoğunlukla hafiftir, ciddi sorunlara yol açmazlar.

Ancak kafanın arkasından çarpma ve aşağıda saydığımız belirtiler görülürse tehlikeli olabilir.
Çocuğunuzu hiç vakit kaybetmeden acil servise götürmeniz gerekmektedir. Bu arada doktorunuza haber verin. Bazı testler, radyolojik tetkikler yapılacaktır.
Bilinç kaybı , nefes alma - vermede zorlanma, havale geçirme, 1 saatten fazla süren solgunluk, burun-kulak veya ağzından kan ve suya benzer sıvı gelme, durdurulamayan ağlama, huzursuzluk , kasılma - titreme nöbeti, aşırı uyku isteği, uyanmada zorluk, 1 saat içinde 2 defadan çok kusma, konuşma bozulması, gözlerini sabitleyememe , kol-bacak uzuvlarını normal hareket ettirememe, yürüyememe, artan baş ağrısı.
Onu sakinleştirmeye çalışın.
Darbe alan yere soğuk bir kompres ya da buz uygulayın.
Kafasına darbe alan veya çarpan çocuk kesinlikle 24 saat gözleminiz altında olsun. Normal olmayan bir şey dikkatinizi çekerse doktorunuza özellikle anlatın .
Travma geçiren çocuk uyuyabilir.
Kesinlikle siz uyumayın. Sürekli gözünüz üzerinde 24 saat bekleyin.

NOT:

Aşağıda sayılan çocuk grubunda travma daha risklidir..

2 yaşından küçük olanlar

Boyundan yaralanmalar

Epileptik çocuklar.

Yani havale nöbetleri geçiren çocuklar.

Cildinde kolayca morluklar oluşanlar.

Hareket kusuru olan çocuklar. (felç gibi)

Gelişme geriliği olan çocuklar.

Kanamaya yatkınlığı olan çocuklar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp