Çocuklarda Kabızlık Nasıl Giderilir

Çocuklarda Kabızlık Nasıl Giderilir :

Kabızlık, kalınbağırsağın sonundaki kaslar sertleştiği ve kakanın normal geçişini önlediği zaman meydana gelir. Kaka bağırsakta ne kadar uzun süre kalırsa, o kadar sıkılaşıp kurur ve vücuttan atılması zorlaşır. Sertleşmiş kaka kalın barsağın son kısmından geçerken yırtılmalara ve çatlaklara neden olur. Bu da bebeklerde ve çocuklarda kasılmalara neden olur. Çocuklar, bu acıyı yaşamamak için kakayı tutmak isteyebilir ve dışkılama hissini bastırabilir. Bu da kakanın içerde daha çok kurumasına, büyük çap ve hacme ulaşmasına neden olur. Böylece kabızlık döngüsü başlamış olur.

Eğer bebek, bir kaç gün aralıklarla kaka yapıyorsa ve kakası da sert ise, ayrıca bunu yaparken ağlıyorsa kabızlık meydana gelmiş demektir. Kabızlık 3 günden fazla devam ederse ve kakasında kan izlerine rastlanırsa bebek mutlaka bir doktora götürülmelidir.

Kabızlık inek sütü veya diğer mamalarla beslenen bebeklerde daha fazla görülür. Anne sütü ile beslenen bebeklerde ise daha az miktarda görülür. Bebeğin kaka yaparken yüzünün kızarması bir sorun teşkil etmez ve bu normal bir durum olarak görülür. Küçük bebeklerde kabızlık çok az görülür. Bunun nedeni anne sütü ile besleniyor olmasıdır. Eğer küçük bebekte kabızlık görülüyorsa, annenin kabızlığı önleyici gıdalar ile beslenmesi önem arzeder. Çünkü bu gıdalar süt yoluyla bebeğe de geçer ve bebek bu şekilde kabızlıktan kurtulur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp