çocuklarda grip ilacı

Çocuklarda Grip

Çocuklarda Grip hakkında tüm merak edilenler;

Çocuklarda grip ve grip belirtileri nelerdir? Havaların soğumasıyla çocukların üst solunum yolları iltihapları artmaktadır.. Çocuklarda öksürük, boğaz enfeksiyonu, grip, soğuk algınlığı hakkında tüm merak ettikleriniz ve bitkisel tedavi yöntemleri bu makalemizde yer almaktadır.


Grip özellikle çocuklar ve yaşlılarda çok kötü sonuçlara yol açabiliyor. Bu yüzden en ufak bir soğuk algınlığında dahi hemen herkes antibiyotiğe sarılıyor. Ancak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kadir Tuğcu, gribal enfeksiyona antibiyotik vermeyen
hekimlerden.


Tuğcu; "Dünya Sağlık Teşkilatı'nın önerdiği üç şey var: Limonlu bal, zencefil ve karabiber. Bunlar öksürüğe iyi gelir ama öksürüğü oluşturan faktörü ortadan kaldırmaz. Burada hedef öksüren kişiyi rahatlatmaktır. Zaten bu maddeler balgamın çıkmasını ve öksürüğü
kolaylaştırır. Bu yüzden ben hiçbir zaman öksürük şurubu yazmam.


Kızamık, kabakulak, nezle ve grip gibi viral hastalıklara ilaç vermiyorum. Eğer çocuk grip ise buruna serum fizyolojik sıkmayı ve limonlu balı tavsiye ediyorum. Eğer çocuk çok küçük değilse göğsüne viks de sürebiliyoruz" diyor.
Tuğcu, eğer tolore edebiliyorsa çocuktaki yüksek ateşe de müdahale edilmemesinden yana: "Bazı çocuklar 38 derecede bazıları da 40 derecede çok rahatsız olur. Eğer çocuk yüksek ateşi olduğu halde oynuyor ve normal hayatına devam ediyorsa müdahale etmemek gerek." diyor.

sarmısakda grip virüse karşı etkili doğal antibiyotikler bulunur.


Evet doktorlar, grip tedavisinde çocuklara antibiyotik ve aspirin verilmesini önermiyor: "Çocuklar gribi kendi kendine yenebilir."deniyor. Aileler hemen antibiyotiğe sarılmasın. Çünkü gereksiz antibiyotik vücuttaki doğal bağışıklığı baskılar!"
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Cengiz Canpolat, çocuklar ve griple ilgili soruları yanıtladı:

* Grip olan çocuğu hemen hastaneye mi götürmeli, yoksa tedavisine evde başlanabilir mi?
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Cengiz Canpolat, çocuklar ve griple ilgili soruları yanıtladı:

* Grip, çocuklarda daha mı tehlikeli oluyor?


Çocuklarda grip daha tehlikeli değil. Ancak altta yatan kronik bir rahatsızlığı varsa, oldukça tehlikeli oluyor. Yani akciğer, kalp, böbrek, astım, lösemi gibi hastalığı bulunanlarda önemli oluyor. Onların ve onlara bakanların da grip aşısı olmasını öneriyoruz. Bu durumdaki çocuklar grip olduğunda, altta yatan hastalık alevlenir. Bunun dışında iki yaşından sonra çocukların bağışıklığı, erişkinlerle aynı düzeye geldiği için, grip daha tehlikeli bir hastalık olarak ortaya çıkmaz.


Tedaviye öncelikli olarak evde başlanabilir, gribin hastanede tedavi olması gibi bir şey söz konusu değil. Çocuğun yüksek ateşi düşürülür, bol sıvı ile desteklenir. Onun dışında çocuğun bağışıklık sistemi çalışır. Bazı destek ilaçlar var ama çocuklarda grip ilaçlarını vermemeye çalışıyoruz. Çocuk, grip enfeksiyonunu kendi kendine yenebilir. Ancak semptomlar artıyorsa, o zaman hastaneye götürülmeli.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp