Çocuklarda Çıban

Çocuklarda Çıban :

Çıbanlara, kıl köklerinin altındaki bezeleri enfekte eden stafilekok bakterisi neden olur. Basit bir çıban, sıcak kompres yapılarak tedavi edilebilir. Bu amaçla enfekte alan sıcak suya batırılabilir ya da üzerine sıcak havlu konulabilir.

Çıbanın baş vermesini sağlamak amacıyla magnezyum sülfatlı bir krem sürülebilir. Baş verdikten sonra, steril bir iğneyle delinebilir.

Yüzdeki çıbanları, kurtulmak amacıyla sıkmamak gerekir. Çünkü bu, iltihabın yine kana karışmasına neden olur. Çıban tedaviyle iyileşmiyor ve büyüyorsa ya da sık sık yineleniyorsa, doktora başvurulmalıdır. Bu durumlarda antibiyotik tedavisi ve çıban oluşmasının nedenleri araştırılır.

Ürtiker, Kronik Ürtiker Hastalığı

Ürtiker nedir; Bedenin, alerjik olduğu bir nesneyle temas etmesi sonucu oluşur. Bu temas deriyle dokunma ya da bireyin duyarlılık kazandığı bir yiyeceğin yenilmesi biçiminde olabilir. Kaşıntıya neden olur. Ürtiker Tedavisi, Alerjik tepkiyi azaltmak amacıyla antihistaminler verilmeli ve kaşıntıyı gidermek amacıyla uygun bir losyon sürülmelidir.

Siğiller ve Tedavisi, Genital Siğiller

Siğiller, okul çocuklarında çok sık görülen, genellikle ellerdeki ve ayak tabanındaki kabartılardır. Ilık ve nemli koşullardan hoşlanan bir virüsten kaynaklanırlar. Doğrudan temasla Hızla yayılabilirler.

Bu nedenle siğilleri kapalı tutmalı ve çocuğu yalnız kendi havlusunu kullanmaya teşvik etmelidir. Kendiliğinden kaybolabilirler. Ama genellikle tedavi edilmeden ortadan kalkmazlar.

Siğil Tedavi


Siğil, virüsü öldüren formalin ya da podofilin gibi bir ilaçla boyanır. Ancak siğilleri, yakmak ya da dondurmak da mümkündür. Çocuk, siğiller geçene dek yüzmemeli ve başkalarıyla gereksiz deri temasında bulunmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp