Cilt Sarkmaları

Cilt Sarkmaları :

Derinin altındaki yağ dokusunda hücre sayısının azalması, derinin orta tabakası olan dermisteki kolajen ve elastin liflerin sayısınına azalması gerginlik ve elastikliği azaltır. Yerçekimi de gevşek dokunun kolaylıkla sarkmasına neden olur.

Bunun sonucu olarak:
Kaşlar düşmesi (alının sarkması sonucu kaşlar göz kapaklarının üzerine doğru düşer.)
Üst gözpağı düşüklüğü (Üst göz kapağı göz bebeğini kapatacak kadar düşebilir.)
Alt göz kapağı düşüklüğü (Alt göz kapağının sarkması kapak altındaki mukozanın görünmesine neden olur. Gözlerde boş bakış, burnun kenarındaki belirgin oluk nedeniyle yorgun bakış vardır.)
Gıdık oluşması (çene çizgisinin ortadan kalkması)
Boyun çizgileri
Uzamış kulaklar
Burun ucunun düşmesi
Üst dudağın incelmesi

Kırışıklık tedavisi nasıl yapılır?

Sıklıkla iyi sonuçlar için bir çok işlemin kombinasyonuna ihtiyaç vardır.

Güneşten koruyucu kremler
En önemli olarak güneş gören yerler, güneşten koruyucu kremler kullanılarak korunmalı ve sigara içilmemeli, sigara içilen yerlerde bulunulmamalı ve diğer hava kirliliğine neden olan ajanlardan uzak durulmalıdır.

Nemlendiriciler
Yaşlanan deri düzenli olarak nemlendirici uygulandığında daha iyi gözükür. Nemlendiriciler derinin su tutma kapasitesini arttırırlar. Kullanımı kolay, yanma batma ve sivilce yapmayan bir nemlendirici seçilmelidir. Yüzünüzü ılık su ve sabun içermeyen bir cilt temizleyicisi ile günde iki kez yıkayın. Kısa süre ile bile dışarıda kalsanız uv filtresi bulunan güneş koruyucuları kullanınız.

Anti-ageing formülleri
Bir çok yüz kremi anti-aging ajanlar içeririr. Bu ajanlar antioksidanlar ve soyucu ajanlardır:
Topical retinoidler
Vitamin C
Alfa hidroksi asitler
Polypeptidler
Bir çok bitki ekstreleri
Topikal retinoidler dışında bir çok antiaging ajanın etkinliği ispatlanmamıştır.

Cilt yenileme
Cilt yenileme de ise amaç melaninin değil, kanın ısısını yükseltmektir. Kan kırmızı ışığı yansıtır, mavi,yeşil ve sarıyı absorbe eder. Kanın ısısını artırmak için sarı ışıkla çalışmak gerekir. Cilt yenilemede sarı ışık kullanılır. Sarı ışık cilt yüzeyini etkilemeden geçer ve fazla derinlere inemez. Bu şekilde epidermise zarar vermeden dermisteki kolajen sentezini uyarır. Amaç cildin sadece belirli tabakalarını ısıtmaktır. Cilt bu ısıtmaya tepki olarak yara iyileşme sürecini başlatır. Kendini yenilemeye çalışır. Kolajen tabaka 60-70 derece civarında ısıtılır ve fibroblastlar uyarılır, yeni kolajen üretimi sağlanır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp