Cilt Hastalıkları Resimli

Cilt Hastalıkları Resimli :

Egzama nedir?
Egzama, genellikle 1 yaş civarında en yoğun olarak görülen, kaşıntılı bir cilt hastalığıdır. Alerjik bir hastalık olan Egzama‘nın çocuklarda görülme oranı %2 civarındadır. Eğer annede de alerjik hastalık varsa bu oran %27′ye kadar çıkar. Genellikle 2 yaşından sonra Egzama kaybolur. Fakat daha uzun sürmesi yada tamamıyla geçmemesi de mümkündür. Egzama Belirtileri deride kızarıklıklar ve döküntüler şeklinde ortaya çıkar. Egzama olan bölgede kaşınma, sivilceye benzer belirtiler ve bazen su toplanması da görülebilir. Kaşıntılı egzama derinin tahriş olup enfeksiyonun yayılması sonucu iltihaplanmaya ve ağrıya neden olabilir. Bütün vücutta görülebileceği gibi belli bir bölge ile sınırlı da olabilir. Genellikle boyun altı, yanaklar, dirsek içleri ve diz arkası Egzamadan en çok etkilenen bölgelerdir.

Deri kanseri

Bütün dünyada, Kanser türleri içerisinde en sık karşılaşılan tür olan “Deri Kanseri” her yıl milyonlarca insanda görülmektedir. Bununla birlikte, kanserden kaynaklanan ölümlerde Deri Kanserinin payı %2 civarındadır.Deri Kanseri Belirtileri deri üzerindeki şişlik veya uzun süredir iyileşmeyen yaralar şeklinde başlayabilir. Vücudunuzdaki lekelerin, çil ve benlerin şekil, renk ve boyutlarındaki değişiklikler de yakından izlenmelidir. Bu değişiklikleri fark edebilmek için vücudunuzu iyi tanımalı ve düzenli olarak tepeden tırnağa kontrol etmelisiniz. Cilt Kanserinin Belirtileri görüldüğü takdirde ihmal edilmemelidir, çünkü Deri Kanseri Erken Tedavi edildiği takdirde iyileşme oranı yüksektir. Deri Kanserinin Nedenleri arasında ilk sırayı ultraviyole güneş ışığına fazlaca maruz kalmak alır. Bunun yanında X ışınına sürekli maruz kalmak, kömür ve arsenik gibi maddelerle uzun süreli temas ve genetik yatkınlık Deri Kanserine yakalanma riskini arttırır.

Alerji

Solunum ya da temas yoluyla kişinin maruz kaldığı çeşitli maddelere karşı bağışıklık sisteminin, aslında bu maddeler zararlı olmadıkları halde verdiği reaksiyon, aşırı duyarlılık yada Alerji olarak tanımlanır. Bağışıklık sistemi, yabancı bir maddeyle ilk kez karşılaştığında bu “yabancı maddeye” karşı bir antikor geliştirir ve savunmaya geçer. Bu maddelerle ileride tekrar karşılaştığında daha önce geliştirmiş olduğu bu antikorlaryenidendevreye girer. Bu nedenle, örneğin polenlere karşı alerjisi olan biri her polen mevsiminde alerji riski ile karşı karşı kalır.

Alerji Belirtileri, etkilenen organa ve şiddetine göre çok çeşitli olmakla birlikte genel olarak kaşıntı, döküntü, hapşırma, burun akıntısı, öksürük, hırıltı, nefes darlığı, gözlerde yanma, dudaklarda şişme olarak sayılabilir.

En sık görülen alerji türleri; Saman Nezlesi, Göz Nezlesi, Astım, Egzema ve Kurdeşen‘dir.

Alerji Nedenleri?

Alerjiye neden olan pek çok faktör vardır. Özellikle kalıtımın önemi büyüktür. Bunun yanında alerjinin başlıca nedenleri polenler, evdeki tozlar (akarlar), kedi-köpek gibi hayvanların tüyleri ve küf mantarlarıdır. Ayrıca, sigara dumanı, katkı maddeli gıdalar, deterjan ve parfüm kokusu,hava kirliliği de alerji şikayetlerini tetikleyebilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp