Boyunda Kireçlenme Tedavi

Boyunda Kireçlenme Tedav

Boyunda Kireçlenme Tedavisi hakkında genel bilgiler;

Boyunda kireçlenme tedavisi nasıl olmalıdır ve boyunda kireçlenme tedavi yöntemlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir tüm bunlar hakkında tüm merak ettikleriniz bu makalemizde yer almaktadır... Konunun detaylarına ve sitemizde bulunan %100 bitkisel boyunda kireçlenme tedavisinde kullanılan ürünlerimize bu sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz...

Boyun kireçlenmesi boyun bölgesinde bulunan diskler ve kemikler üzerinde etkili kronik ve ağrılı bir rahatsızlıktır. Boyunda yaşanan kireçlenme ağır bir ilerleme süreci gösterse de zaman içinde kemik ve diskler üzerinde dejenerasyona tol açmaktadır. Bu yazımızda boyun kireçlenmesi ve boyun kireçlenme tedavisi ile ilgili bazı bilgiler bulabilirsiniz.

Boyun bölgesinde meydana gelen kireçlenmeler romatizmayla ilgili, boyunda bulunan kemikler ve buna yakın eklemleri iltihabı ve travma sonrası olarak üç ana grupta toplanabilir. Romatizmaya bağlı boyun kireçlenmesi eklem bölgelerinde iltihaplanmaya ve bu eklemlerin zarar görüp aşınmasına neden olmaktadır. Osteoartrit ya da kemik ve buna yakın eklemin iltihabı da eklemin zayıflamasına, boyunun hareketi sırasında şiddetli ağrılara yol açmaktadır. Son olarak travma sonrası kireçlenme ya da eklem ağrıları bir kaza, ters bir hareket, şiddetli bir darbe sonucunda boyun disklerinde ve kemiklerde meydana gelen zararlar neticesinde görülmektedir.

Kireçlenme aynı zamanda kalıtımsal özelliklerin tetiklediği bir hastalık olarak bilinmektedir. Boyun kireçlenmesi genellikle vücudun kendi kendini iyileştirme özelliğinin hızını kaybetmeye başladığı 40 yaş sonrası görülmektedir. Kadınlarda menopoz dönemi sonrası boyun kireçlenmesi yaşama olasılığı artmaktadır.

Boyun kireçlenme tedavisi sırasında izlenecek yol kireçlenmenin neden olduğu ağrıların şiddetine bağlıdır. Ağrıların nedeni tam olarak belirlendikten sonra fizik tedavi uzmanı tarafından belirlenecek hareketlerin uygulanması ile boyun kemiklerinin üzerinde bulunan ağırlığı hafifleten kasların geliştirilmesi sağlanır.

Ağrının yoğun olarak yaşandığı dönemlerde boyunluk takmak bir çözüm olabilir. Ancak boyunluk sürekli olarak kullanılırsa boyun kaslarını zayıflatabilir. Sıcak kompres, masaj, buzlu kompres ve günlük yapılan egzersizler boyun kireçlenme tedavisi için kullanabileceğiniz bazı yöntemlerdir.

Boyun kireçlenmesi her zaman sadece boyun bölgesinde değil sırtınızın üst kısmında, göğsünüzde, kol ve başınızda ağrılara neden olabilir. Yaşam kalitesini düşüren bu rahatsızlık için bir doktora görünmeli ve gerekli tedaviye en kısa sürede başlamalısınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp