Boy Uzatma Ameliyatı



Boy Uzatma Ameliyatı


Ameliyatla Boy Uzatma Konusundaki Bilgileri Aşağıdaki Makaleden veya Web Sitemizi Ziyaret Ederek Daha Fazla Bİlgiye Ulaşabilirsiniz.


Boy Uzatma Ameliyatı

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Muharrem İnan, normalden kısa boylu olan kişiler için yeni geliştirilen bir yöntemle boylarının uzatılabileceğini söylüyor.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Muharrem İnan, normalden kısa boylu olan kişiler için yeni geliştirilen bir yöntemi açıkladı.Tıp dünyasında her geçen gün sevindirici bir gelişmeye tanık olabiliyoruz. Kök hücre sayesinde görme yeteneğini kaybetmiş kişiler yeniden görebiliyor, dirsekten bir saniyede anjiyo yapılabiliyor ve artık kısa boylar da `kısa` sürede uzayabiliyor. Genetik başta olmak üzere çeşitli nedenlerden olağandan kısa boylular için artık yeni bir yöntem var "motorize çivi." Yöntem hakkında Doç. Dr. Muharrem İnan`dan bilgi aldık. n Hangi durumlarda boy uzatma operasyonu gerçekleştiriliyor? Boy uzatma operasyonu, çok kısa boylu olanlar, iki bacağı arasında eşitsizlik olup da topallayan kişiler için uygulanıyor.

10 CM İÇİN 100 GÜN

Boy uzatma operasyonu nasıl yapılıyor?

Eski uygulanan yöntemde kemiğin arası açılıp içine kemik dolduruluyordu. Daha sonraki yıllarda kemik dışından konulan sistemlerle kemik yavaş yavaş uzatılarak boşluğun kendiliğinden dolması yöntemi bulundu. Bu yöntemin dezavantajı, her cm uzatma için bir ile bir buçuk ay hastanın üzerinde dışarıdan tespit sisteminin tutulması, tedavi süresinin uzun olması ve yara izleri idi. Yaklaşık 10 yıl önce uygulanmaya başlanan yeni yöntemde ise dışarıdan olan sistemlerin süresini kısaltmak için kemiğin ortasına bir çivi konuluyor ve dışarıdan kemiğe giren çiviler ile kemik uzatılıyordu.

Bu yöntemde her gün 1 mm. uzama söz konusu ve 10 cm uzatma için sadece 100 gün hastanın dışarıdan tespit sistemlerini taşıması gerekmektedir. Bu durumu rahatlatmak için birkaç yıl önce “Motorize çivi ile uzatma”yöntemi geliştirildi. Almanyaída geliştirilen bu yöntemde ameliyatla kemik çatlatılarak çivi kemiğin iliğine yerleştiriliyor. Ameliyattan sonra hastanın eline bir kumanda veriyorsunuz ve ne yapması gerektiğini anlatıyorsunuz. Hasta kendi kendine oraya basarak çivinin uzamasını sağlıyor. Siz uzatmayı bitirdiğinizde kemik zaten kendiliğinden oluşuyor.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp