Böbrek Taşı Nasıl Düşürülür

Böbrek Taşı Nasıl Düşürülür, böbrek taşı tedavisi hakkında bilgiler bu makalede yer almaktadır. Böbrek taşı tedavisine yardımcı olan %100 bitkisel ürünler ve etkilerini bu makalede inceleyebilirsiniz...

Böbrek taşı için bir doğal bir çözüm mü arıyorsunuz ? Eğer öyleyse, bu sayfada tanımlanmış olan bitkiler size yardımcı olabilir. Böbrek taşları modern Batı toplumunda sıklıkla karşılaşılan bir vakadır.

Ne yazık ki ortalama bir diyet ve yaşam tarzı, böbrek taşlarının toplanmasının meydana gelişinde ve böbreklerin kristalleşmesinde etkilidir.

Bazı gıdalar böbrek taşına neden olabilmektedir. Tuzlu besinler, kuruyemiş, çiğ sebzenin çok tüketilmesi, protein alımının fazla olması, çay ve kahvenin fazla içilmesi böbrek taşı riskini artırır.

Sıcak havalarda vücuttaki suyun terleme yoluyla daha çok dışarı atılması idrarı azalttır bu da böbrekte taşın oluşmasını kolaylaştırır.

Suyun az miktarda içilmesi de böbrek taşına zemin hazırlayabilir. Uzmanlar yaz mevsiminde böbrek taşı riskini azaltabilmek için günün büyük bir kısmını kapalı yerlerde geçiren kişilerin günde 2 litre, güneşli ortamlarda olanların ise 3 ya da 4 litreden fazla su içmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Geceleri sık sık idrara kalkma, bulantı, kusma ve idrarın hafif kanlı olması gibi durumlar böbrek taşının belirtileri olabilir.

Böbrek Taşı İçin Şifalı Bitkiler

Ardıç Meyveleri (Taneleri): Ardıç taneleri böbrekleri daha fazla harekete geçirir ve böbreklerdeki,idrar kesesindeki ve safra kesesindeki bakterileri yok eder. Böbreklerindeki taşları, kristalleşmeyi ve atıkları bir araya getirerek toplayan herhangi birinde aynı zamanda bakteri ve muhtemelen iltihap bulunur. Ardıç taneleri böbrek temizleme ve böbrek taşları sorununda katkı sağlayabilecek bir bitkidir.

Mısır Püskülü: Mısır püskülünden yapılan çay böbrek iltihaplarına ve taş yapıcı idrar yolları rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.

Limonata: Araştırmalarda limon suyunun bazı taşların meydana gelmesini engellediği tespit edilmiştir. California Üniversitesince yapılan araştırmaya göre limonatadaki sitrat böbrek taşına karşı etkili olmaktadır. Bu yüzden sıvı gereksiniminin bir bölümü limonata şeklinde alınabilir.

Limon suyu gibi sitrik asit açısından zengin olan içecekler böbrek kumu ya da böbrek taşının meydana gelmesini önleyici etkide bulunurlar.

Limon suyu bazı ilaçların emilimini artırabildiği için ilaçlarla aynı anda içilmemeli. İlaç içildikten 2 saat önce yada sonra limonatanın içilmesi öneriliyor.

Ayı Üzümü Bitkisi (Uva Ursi): Ayı üzümü bitkisi böbreklerin zehrini dışarı atmaları ve böbreklerin çalışmalarını hızlandırması için etkili olan bitkilerden biridir. Kullanılan bölümler yapraklardır.

Kara Hindiba Yaprağı: Birçok etkili bitki ile birlikte, karahindiba da dünyanın çoğu ülkesinde yaygın bir yabani ottur. Karahindibanın yaprakları böbrekleri hızlı çalıştırmakta mükemmeldir. Yaprakları olgunlaşmalarının zirvesindeyken kullanılır, çünkü bu, phyto-kimyasalların çoğunun yapraklarda bulunduğu zamandır.

Böbrek kumu bir araya geldiklerinde taş olacak küçük kristallerin geçişidir. Böbrek taşı olanlar ya da böbrek taşı olmayan insanlar da belli oranlarda kristal dökerler. Kristallerin geçişi yoğunsa bazen taş düşürme ağrısına neden olabilirler.

Rafine karbonhidrat ve hayvansal protein açısından zengin ama lif bakımından yetersiz bir beslenmenin kalsiyum oksalat adlı böbrek taşının oluşumunda etkisinin olduğu ifade ediliyor. Yine B vitamini ve magnezyum eksikliği kalsiyum oksalata neden olabilir.

Siyah çay, kahve, çikolata, yer fıstığı ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler yüksek miktarda oksalat içerirler.

Böbrek taşları her zaman ağrıya yol açmazlar. Nadiren de olsa idrar yollarını tıkayıp uzun süre belirti vermeden kalabilirler. Tıkanmış olan kanallar üst sistemin iltihaplanmasına, şişmesine, böbreğin idrar yapamayacak duruma gelmesine yol açabilirler. Böyle bir durum, böbreğin alınmasına sebep olabileceği gibi yaşamı tehdit edebilecek kadar önemli sonuçlara da neden olabilirler.

Böbrek taşlarının ilaçlar kullanılarak eritilmesi sadece sistin ve ürik asit taşlarda kısıtlı oranlarda olabiliyor. Taşların önemli bir çoğunluğu kalsiyum oksalattır. Bu taşlar oral yolla alınacak hiçbir ilaçla eritilemez. Esas tedaviler vücut dışından taş kırma, kapalı ya da açık taş ameliyatlarıyla gerçekleştirilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp