Böbrek Kumu Dökmek

Böbrek kumu dökmek,böbrek kumu nasıl dökülür böbrek kumu dökmek bitkisel yöntemler ile ilgili bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Böbrek kumu dökmek hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz.
KUM DÖKME (KRİSTALİM):

Oksalat ve/veya fosfat ve /veya ürat ve /veya sistin kristallerinin erimemiş olarak idrar içinde atılmaları olayına “Kristalüri” (kum dökmek) denilmektedir.

İdrardaki eriyebilen kalsiyum oksaltm^erimeyen kalsiyum oksalat tuzları haline gelmesiyle, idrarda oksalürinin egemen olduğu bir kum dökme olayı saptanabilir.

İdrar asiditesinin azalması, diabetes mellitus (şeker hastalığı), lösemi, sarılık, sinirlilik ve mîde-bağırsak bozuklukları halinde idrarda oksalat atılımı çoğalır.

Oksalüri biçimindeki kum dökme olayında atılan kristallerin miktarı çok fazla değilse, herhangi bir belirti gelişmeyebilir. Eğer atılan kristal miktarı fazlaysa, idrar etme sırasında yanma hissi, mikroskobik kematüri ve ender olarak da kolik biçiminde şiddetli ağrı gelişebilir. Kişinin fazla miktarda sıvı alması, mide-bağırsak bozukluklarının düzeltilmesi, tedavide başarılı sonuçlar doğurmaktadır.

İdrarda erimiş halde bulunan fosfatların erimeyen hale dönmesine “Fosfatüri” denilmektedir. Kum dökmenin bu çeşidinden idrarın çeşitli nedenlerle alkaliye dönüşmesi önemli bir etkendir. Fazla miktarda alkali besinlerin alınması, hiperparatiroidizm, mide asiditesinin artması gibi durumlarda idrar alkalileşir.

Fosfatüride , idrar beyazımsı renkte ve bulanıktır. Bekletildiğinde ise dibine tebeşir tozu gibi fosfatlar çöker. İdrar çıkarma sırasında üretrada yanma, dizüri ve bazen de kolik biçiminde şiddetli ağrılar gelişebilmektedir. İdrar asiditesinin artırılması ve fazla miktarda sıvı ahnması yararlıdır.

Üratüride ise, idrarda erimemiş halde ürat kristalleri bulunmaktadır. İdrar asiditesinin artması, idrarın yoğunlaşması, ürik asit atılımının artması, üratüri yaratan nedenlerdir. Çıkartılan idrar bir süre bekletildiğinde, kabm dibine kiremit tozu gibi ürat kristalleri çöker. Gut nöbetleri sırasında ve lösemide idrardaki ürik asit miktarı artar.

Fazla miktarda sıvı ahnması, alkali maden sularının içilmesi ile fosfatüri azaltılabilinir. Ancak asıl tedavi, etkene yönelik olmalıdır. İdrarda sistin kristallerinin bulunması halkıe “Sistinüri” denilmektedir. Kalıtsal bir metabolizma hastalığıdır. Fazla miktarda sıvı alınmasında ve idrarın alkali hale getirilmesinde yarar vardır.

Böbrek Kumu Dökmek İçin Bitkisel Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Kum için, kuru armut, turp suyu günde bir bardak içilir. Kereviz suyu içilmelidir. Çörek otu bal karışımı içilir. Gül, menekşe ve keten tohumu çayı içilir. Ebegümeci yaprağı haşlanır ve balla tatlandırılarak yenir. Enginar, turp, kereviz ve böğürtlen çayı içilir.

Böbreklere avakado iyi gelir. Limon suyuda böbrek taşınızı düşürür
Avokado yaprağı kaynatılıp bal ile tatlandırılarak içilirse, böbrek iltihabına iyi gelir, mesane yollarını yumuşatır, kumları döker.

Kum dökmesi için avakado yaprağı, kiraz sapı ve mısır püskülü içeren karışık çaylar kullanabilirsiniz. Ya da hepsinden birer tutam alıp bir litre suda kaynatıp akşama kadar o bir litre suyu içsin. Ve de gilaburu suyu günde 3 çay bardağı yeterli olur. Bunları kullanın kum namına bir şey kalmaz.

Yorumlar

  • Umu* Tü*****
    7 yıl önce
    böbrek kumu nasıl dökülür
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      taşın çapı ve taşın cinsi önemlidir, böbrekleirniz sürekli taş üreten bir yapıyada sahip olabilir. mevcut kristalleri kum haline getirip idrar yoluyla dışarı atılımını sağlamada belli başlı bitkiler vardır. bu bitkilerden oluşan kür için linki tıklayınız. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8
  • 7 yıl önce
    onbeş haftalık hamileyim ve kum döküyorum ilaç kullanamıyorum bitkisel olarak ne kullanabilirim
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Hamile ve emziren bayanlara öneride bulunamıyoruz malesef, doktor kontrolünde olmaları gerekir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp