Bitkisel Tedavi Öksürük

Bitkisel Tedavi Öksürük : Öksürük Her İnsanda Normal Olarak Gerçekleşen Bir Olaydır. Ancak Öksürük Bir Kişide Aşırıya Çıkarsa Bunu Tedavi Etmede Kullanılan i Yol Bitkisel Tedavi Yöntemidir.

Genellikle, göğüs, boğaz veya karın boşluğunda meydana gelen bir rahatsızlık belirtisi olarak ortaya çıkar.

Öksürükler 3 başlıkta toplanır

1- Kuru öksürük: Nezle, boğaz iltihabı, bademcik iltihabı, fazla sigara içme, sindirim bozuklukları, gastrit, ishal, kabızlık, bağırsak solucanları, kalp hastalıkları ve ses tellerinin rahatsızlığından kaynaklanan öksürükler balgamsızdır, yani kuru öksürüktür.

2- Nöbet şeklinde gelen öksürük: Bu öksürük çeşidi, boğmaca veya ciğer şişmesi; gırtlak veya hava borusunun tahriş olması veya astım kaynaklıdır. Bu tip öksürükte az da olsa balgam görülür.

3- Balgamlı öksürük: Bu tip öksürük, sık sık tekrarlar. Hastada hırıltı vardır. Balgam çıkarır ve nefesini dışarı vermekte zorluk çeker. Balgamlı öksürük; bronşit, astım, sinüs iltihabı, müzmin sinüzit, kalp hastalıkları veya tüberküloz‘un bir belirtisi olabilir.

I- Balgamlı öksürüğü gidermek için, meyan kökü ile yaş, ya da kuru incir kaynatıp suyu içilir. Ayrıca umacık otunun çay şeklinde içilmesi de öksürüğe iyi gelmektedir.

II- Öksürük ve balgamı gidermek için, gelincik çiçeği (pampal) kurutulup çay şeklinde içilir.

III- Zencefil kökünü balla karıştırıp yemek, öksürüğü tedavi eder.

Meyan kökü, grip, nezle, anjin, nefes darlığı, öksürük ve balgam söktürür; incir, bronşit, öksürük ve boğaz ağrılarında faydalıdır ve bronşları yumuşatır; gelincik, nefes darlığı, astım, bronşit ve göğüs nezlesinde rahatlık sağlar; zencefil ise soğuk algınlığında çabuk iyileşmeyi sağlar.Ciğer ve ona bağlı organların ağnsı ve buradaki kuruluk rahatsızlığından boğaz vücudun bunları gidermeye çalıştığı sesli bir harekettir

Sebebi:

* Soğuk algınlığı, teneffüs organlannda iltihaplanma veya boğaza herhangi bir şey kaçması vücutta kuruluk meydana gelmesi vs. gibi şeylerdir.

Öksürük İçin faydalı veya Zararlı Olan Bazı Maddeler:

‘ Öksürük için bal, gayet faydalı bir ilaçtır. Sade olarak alınabildiği gibi, limon vs. gibi maddelerle karıştırılarak şerbet halinde de alınabilir.

* Rafadan yumurta öksürüğe, nefes darlığına, ses kısıklığına ve kanamalara karşı faydalıdır.

* Şeker kamışı, incir ve kabak yemek, öksürüğe karşı gayet faydalı bir ilaçtır. Şeker kamışı pişirilir ve köpüğü atılırsa susuzluğu ve öksürüğü teskin eder.

* Nar şurubu öksürüğü keser.

* Kaymak, kuruluktan meydana gelen öksürüğe faydalıdır.

* Helva, öksürük için faydalı olup, boğazdaki sertliği de yumuşatır.

” Şuruplar içinde öksürüğe faydalı olan ve ishali kesen bir madde varsa, o da ayva şurubudur.

* Ebe gömeci, öksürük için faydalıdır.

* Meyan kökü şurubu, öksürüğe ve balgama karşı faydalı olup kusmaya da yardımcı olur.

* Nilüfer şurubu, öksürük için faydalıdır.

* Kepek vücuda hararet verir. Lapası ise öksürüğe ve göğüs hastalıklarına karşı faydalıdır. Pişirilerek yenir vesuyu içiLir.

* Ayva suyu, öksürük ve boğaz sertliği için faydalıdır.

* Tatlı badem, öksürük için faydalı olduğu gibi, bakla haşlaması da öksürük için faydalıdır. Hastaya kaynamış şekerli arpa suyu; badem yağı ile pişirilmiş Nar; sütlü un bulamacı ve rafadanı yumurta verilir.

” Karlı-buzlu soğuksulardan, etlerden, ekşi ve tuzlu gıdalardan sakınmak lazımdır

* Yumurtanın sarısı ağrıyı teskin eder, boğazı ve nefes borusunu kayganlaştmr. Öksürüğe ve boğaz ağrısına karşı faydalıdır. Bilhassa tatlı bademyağı ile birlikte alındığı zaman organlardaki sertliği giderir.

* Kaymak; soğuk ve kuruluktan meydana gelen öksürüğe karşı faydalıdır.

* Kuru üzümün etli kısmı yenildiği zaman akciğer nefes borusuna, öksürüğe, böbrek ve mesane ağrılarına karşı iyi gelir.

* Keçi sütü cıvık ve normaldir, karnı yumuşatır, mideyi çözer, kuru bedeni rutubetlendirir, boğaz ağrılarına, kuru Öksürüğe ve kan tükürmeye karşı da faydalıdır.

* Süt vücudu şişmanlatır, nefes darlığı ve öksürüğe karşı faydalıdır, cinsî münâsebet gücünü de artırır.

Çörekotu ve çörek otu yağı öksürüğe karşı gayet faydalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp