Bitki Çayı Demleme Süzgeci

Bitki Çayı Demleme Süzgeci : Camelia sinensis den elde edilen siyah çay, “çay” adını sahiplenmiş tek infüzyon olsa da aynı şekilde demlenen daha binlerce bitki ve binlerce çeşit çay var.

Bitki özütlerini suya geçirip içmek insanlık kadar eski. Modern yaşamda yerini artırarak koruyan bu tarihi içeceklerin kalite değeri içecek piyasasındaki teknoloji ürünü çoğu sentetik likitten daha yüksek.

Hafif fito-farmasötik fonksiyonları bir yana, bitki çayları kış aylarında günlük sıvı tüketimini artırmanın da en sağlıklı ve kolay yolu.
Keyifli ve iç ısıtan bu içecekleri nasıl hazırlamak gerektiği meraklıları arasında en çok sorulan sorulardan.

SU KALİTESİ

Su çayınızın ana içeriği ve bu nedenle sertlik derecesi dengeli, klor oranı düşük iyi kalite içme suları iyi bir bitki çayının temeli.

BİTKİNİN TÜRÜ

Demleme


Isırgan otu, yeşil çay, nane, rezene gibi bitkilerin yaprak bölümlerini veya portakal çiçeği, gül, ıhlamur çiçeği, papatya gibi bitkinin çiçek bölümlerini İNFÜZYON ile hazırlamak hep daha doğu. İNFÜZYON kaynatmadan sıcak suda bekleterek yaptığınız demleme. 70-96 derece civarında, kaynamayan suda bekletilerek hafif ve narin bitki dokusundan özütleri yıkıma uğramadan çıkarmak en doğru. Taze elma, portakal, limon parça ve kabukları, böğürtlen gibi meyveler, taze zencefil, taze ginseng gibi rizozom gövdeler de sadece sıcak suda demlenmeli.

Kaynatma

Tarçın, karanfil, muskat, kuru zencefil gibi bitkilerin kabuk, tohum ve kuru kök parçalarından hazırlanacak çayları soğuk suda ıslattıktan sonra yavaş yavaş ısıtarak kaynama noktasına getirmek ve düşük ısıda kaynatarak DEKOKSİYON hazırlamak aktif özütleri dışarı çıkarmada daha doğru olacaktır.

SÜRE

Demleme bitki çaylarında çiçekler için 3-4dk, yaprak ve meyveler için 4-8dk aktif maddelerin optimum düzeyde suya karıştığı süredir.

Çayını hazırlayacağınız bitki yaprakların bütün ve kırılmamış olması demleme süresini artırır.
Kaynatılarak hazırlayacağınız bitki çaylarında sert bitki bölümlerini suda ıslatma süresi 5-15dk, ve kaynatma süresi hafif ateşte 10-30dk.

ÇAYDANLIK

Bitki çayları cam, porselen veya kaplamalı dökme demir çaydanlıklarda hazırlandığında gurmelere göre bitki çayının tat ve koku özellikleri en üst düzeyde elde ediliyor. Aktif fito-terapik maddeler ise bu malzemeler ile etkileşime girip özelliğini yitirmiyor.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp