Beyin Rahatsızları

Beyin Rahatsızları :

BEYİN RAHATSIZLIKLARI

Eğitim ve zihin çalışmaları, psikolojinin iyi Olması, stressiz yaşamak, alkol almamak. kafeini sınırlı almak, sigara kullanmamak, TV seyretmeyi sınırlamak, yeteri kadar uyumak, Doğru ve dengeli beslenmek beynin iyi olmasını sağlamaktadır.

Alıç beyni olumlu etkiler Beyin yorgunluğu ve sinir krizleri için 250 gr hala 5-10 gr dövülmüş anason katılır ve karıştırılır Bundan günde 2 kaşık yenir. Barı otu beyin hastalıklarında faydalıdır.

Çaydaki ve kahvede ki kafein beyindeki ve diğer kılcal damarların genişlemesini sağlar. Domates beyin hücrelerinin yaşlanmasını geciktirici etki gösterir.

Elmada beyin ve kemikler için gerekli "boron" maddesi bulunur. Kivi beynin daha iyi çalışmasını sağlar. Kİvİ beyin aktivitelerinde sakinleştirici etkisi olan serotonin gibi maddeleri içerir.

Kuru kayısı cevizle beraber yendiği zaman beyne daha faydalıdır. Mersin beyne kan gitmesinde etkisi vardır. Bu da öğrenmeye etki eder.

Patates beyinde bulunan "serotonin" adlı kimyasal maddenin yenilenmesini sağlar.

Patlıcan beyni genç tutar. Özellikle mor kabuklu patlıcan beynin genç kalmasını sağladığı tespit edilmiştir. Patlıcanda bulunan "nasunin" adlı madde beyinde toksinleşmeyi önler ve hücreleri koruyarak beynin genç kalmasını sağlar.

Zeytin ve Zeytinyağı beyin hücreleri için iyi bir gıdadır.

Dikkatin toplanması için ceviz, fındık, fıstık, karides ve soğan gibi sebze ve meyveler yenmelidir.

Soğan kanı sulandırdığı için beynin oksijen almasına yardım eder. Beyin için karides yemek faydalıdır.

Turunçgiller fazla C vitamini içerdikleri için öğrenmeyi artırır.

Hakiki limonata ve portakal suyu çok faydalıdır.











SENDE YORUM YAP!

Whatsapp