Behçet Bitkisel

Behçet Bitkisel :

Behçet hastalığı ve benzeri deri rahatsızlıklarının tedaviler üzün süreli ve çok zahmetlidir. İste bu tedavi sürecini hızlandırmak ve tedavi sonunda tamamen sorunsuz hayatınıza devam edebilmek için aşağıda vereceğim bitkilerden evinizde kolayca kendiniz uygulayarak yararlanabilirsiniz.

Kişniş

Kişniş Otu Bitkisi (Coriandrum sativum): 50 - 60 cm boylarında, pembe-beyaz renkte çiçekler açan, yumuşak ve tüysüz bir bitki olan kişniş otu bitkisi, daha çok rutubetli yerlerde yetişir.

Kurutulmuş kişniş tohumu baharat ve ilaç olarak kullanılmasının yanında kişnişin yaprakları ve kökleri de baharat olarak kullanılır.

Kişniş, Kara kimyon olarak da adlandırılır. Sabit ve uçucu yağlar, tanen, şekerler ve nişasta içerir.

Kişnişin Faydaları: İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarını giderir. Kusmayı önler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Doğumu kolaylaştırır ve aybaşı kanamalarını düzenlemeye yardımcı olur. Kalbi kuvvetlendirir, çarpıntı ve baş dönmesini önler.

Meyan Kökü

Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra): Meyan, ortalama olarak 1 metreye kadar boylanabilen, çok yıllık, salkım şeklinde, mavimsi çiçekler açan, sıralı ve sık yaprakları olan bir bitkidir. Kullanılan kısmı kökleridir. Meyan kökü saponin, 40 'dan fazla flavon, glikoz ve şeker kamışından 50 kez daha tatlı glycyrhizik asit içerir. Ayrıca, çeşitli vitaminler ve mineraller bakımından da zengindir.

Meyan Kökünün Faydaları ve Tıbbi Etkileri: İştahı açar. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Nezle, grip ve nefes darlığında faydalıdır. Göğsü yumuşatır, balgamı söktürür ve öksürüğü keser. Vücuda serinlik ve rahatlık verir.

Bağırsakları rahatlatır. Mide ve onikiparmak bağırsağı ülseri, gastrit ve ince bağırsak iltihaplarında faydalıdır. Antibakteriyel ve antifungal etkileri ile zararlı bakterilere ve iltihaplara karşı etkilidir. Kronik hepatit ve siroz tedavisinde oldukça faydalı olan meyan kökü antiviral etkileri ile özellikle Hepatit A ve Hepatit C hastalıklarına neden olan virüslere karşı etkilidir. Kanseri önlemeye yardımcı olur.

Zerdeçal

Zerdeçal (Curcuma longa): Büyük ve sivri uçlu yaprakları olan, sarı çiçekli, çok yıllık otsu bir bitkidir. İçeriğinde uçucu yağ, reçine ve kurkumin adlı bir madde vardır.

Zerdeçalın Faydaları ve Tıbbi Etkileri:

> Mideyi kuvvetlendirir.
> Sinirleri uyarır.
> Vücuda ferahlık ve rahatlık verir.
> İltihap gidericidir.
> Karaciğer hastalıkları, sarılık ve vereme karşı faydalıdır.
> Gaz ve idrar söktürücüdür.
> Vücutta biriken zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
> Soğuk algınlığı ve astımda faydalıdır.

Zencelfil

Zencefil Bitkisi ve Kökü: Nemli ve sulak iklimlerde yetişen ve sarı renkte çiçekler açan bir bitki olan zencefilin kökleri yassı ve gri renktedir. Zerdeçal ile benzer etkilere sahip olan Zencefilin kökü kullanılır. Kokusu kuvvetlidir.

Latince Adı: Zingiber officinale.

Zencefilin Faydaları: Zencefil, Kur'an'da (İnsan Suresi, 17. Ayet) adı geçen tek baharattır. İştah açar. Yatıştırıcı ve gaz söktürücüdür. Vücudu terletir. İltihap önleyici etkisi ile özellikle eklem iltihaplarına karşı faydalıdır. Soğuk algınlığına iyi gelen zencefil, balgam söktürür ve iyileşmeyi hızlandırır. Bulantıları gidermeye yardımcı olur ve kusmayı önler. Vücut direncini, bedensel ve zihinsel gücü arttırır. Mikrop öldürücüdür. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olmasının yanı sıra kan damarlarını genişleterek romatizma ağrılarının hafiflemesine de yardımcı olur. Bağırsak bozukluklarını giderir. İshali keser. Cinsel isteği arttırır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp