Bebeklerde Egzama

Bebeklerde egzama,bebeklerde oluşan egzama rahatsızlığı hakkında bilgiler aşağıdaki makalemizde yer almaktadır.Bebeklerde egzama rahatsızlığı hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız aşağıdaki makalemize mutlaka göz atmanızı öneririz.

Okul çocuklarının %10-20'slni, yetişkinlerin de %3 - 5'ini etkileyen egzama her yerde karşımıza çıkabilir, iltihaplı, kırmızı ve kaşıntı yapan deri hastalığı hemen tedavi edilemiyor, bu yüzden uygulanan tedaviler belirtileri hafifletmeyi hedefliyor, işin güzel tarafıysa; çocukların büyük çoğunluğunun gençliğe adım attıklarında egzamadan kurtulmaları.

Birden Fazla Türü Var mı?

Evet, çünkü egzamayı tetikleyen çok farklı sebepler bulunuyor. En yaygın olanı, astım ve saman nezlesinin de eşlik ettiği atopik egzama türü. Genellikle genetik ve alerjiktir, aşırı hassasiyetten kaynaklanır. Alerjik temas egzaması veya irritasyon yaratan temas egzaması, cilde değen belirli nesnelere olan hassasiyetten dolayı oluşur. Küçük çocukların başına bela olan iki egzama türüyse; seboreik çocuk egzaması ve atopik çocuk egzaması. Egzama kötü görünmesine rağmen bulaşıcı değildir.

Belirtileri Neler?

Atopik çocuk egzaması; 6-12 ay arasında ortaya çıkar. Egzaması olanların %75'inin ailesinde de görülür. Genelde çenenin altında kırmızı ve iltihaplı bir iz oluşur ve bu İz yüzün geri kalanıyla boyun kısmına yayılabilir. Bebeğiniz 18-24 aylıkken kırmızılık ve irritasyon kol ve bacaklarının arkasına veya el - ayak bileklerinin çevresine yayılabilir. Cildi kaşınmaya ve kurumaya başlar, kızaran alanlar küçük kabartılarla sertleşir, kabuk bağlayabilir ve akabilir. Sürekli kaşınmak cildin sertleşmesine ve çatlamasına yol açabilir.
Bu yüzden bebeğinizin cildi enfeksiyona daha açık olur. Seboreik çocuk egzaması; rahatsızlık yaratmadığı gibi acı vermez ve kaşıntı yapmaz. Bu egzama türü bebeğinizde deri iltihabı, pişik ve kaşlarında, koltuk altlarında ve boynunda kırmızı, pul pul lekeler oluşturur, genellikle 2 - 3 aylıkken görülür.

Nasıl tedavi edilir?

Atopik egzama tedavisinin iki yolu var: Deri yumuşatıcı kremler ve kortizon. Deri yumuşatıcı kremler cildi nemlendirmek ve kaşınma duygusunu hafifletmek için cildin üzerine ince bir tabaka halinde sürülür. Kortizonlu kremlerse egzamayı kontrol altına almada ve egzamanın ileri safhalarında cildi temizlemede etkilidir. Fakat bağışıklığı azaltarak enfeksiyon riskini artıracakları için, doktora danışılmadan kullanılmamalılar.

Teşhisinizin doğru olup olmadığını ve tedavi yöntemlerini öğrenmek için doktorunuzla görüşmenizde fayda var. Bebeğinizin egzaması bir anda kötüleşir, akmaya başlar veya kabuk bağlarsa, doktorunuzu hemen görmeniz gerekir. Bu belirtiler enfeksiyon olabilir ve hemen antibiyotik tedavisi uygulanması gerekebilir. Ciddi şekilde egzaması olan çocuklar alerji testi veya tedavisi için bir dermatologa yönlendirilebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp