Bebek Alerji

BEBEK ALERJİ

Yapılan yeni bir araştırmada hamilelik ve daha sonrası emzirme döneminde ve sonrasında alınan kimi gıdaların, bebeğin daha ileriki yaşlarında astım olma ve alerji riskini arttırabileceğini ortaya koydu.
New Orleans‘taki Alerji, Astım&İmmünoloji Akademisinin yıllık toplantısında sunulan araştırmaya göre hamilelik ve emzirme döneminde çerez, yumurta ve süt tüketiminden kaçınılması halinde bebeğin alerji olma riski azalıyor.

Araştırma için daha önceki çocuklarında alerji belirtilerine rastlanan 274 hamile anneye ait veriler incelendi. Annelere hamilelik süresinde çerez, süt ve yumurtadan kaçınmaları önerildi. Çocuklar, doğduktan sonra 1.5 ve 3 yaşlarında test edildi. Doktor tavsiyesine uyan annelerin sadece %16‘sının çocuğunda alerji belirtilerine rastlandı. Buna karşılık doktor tavsiyesine uymayan annelerin %52‘sinin çocuğunda alerji belirtileri saptandı.

Bebeklerde Alerjiye Neden Olan 8 Gıda
Bebeğin katı gıdalar yemeye başlaması anne ve baba için heyecan verici bir olaydır. Anne ve babaların bu noktada hangi gıdaların besin alerjisine neden olduğunu bilmesi gerekmektedir.

Anne ve babalar bebeğe katı gıda vermeye başladıklarında acele davranmamalı ve bebeği her devasında sadece bir gıda ile tanıştırmalıdır. Aynı anda birden fazla katı gıda ile beslenen bebekte alerji oluşması halinde, anne ve babalar hangi gıdanın alerjiye neden olduğunu anlayamaz.
Ebeveynler bebeklerine verdikleri her yeni gıda ile birlikte alerjik reaksiyonları kontrol etmelidirler. Bebeklerde alerjiye neden olabilecek yaklaşık 160‘a yakın gıda bulunmaktadır; fakat alerji vakalarının %90‘ında özellikle 8 gıda öne çıkmaktadır. Bunlar süt, yumurta, fıstık, balık, soya fasulyesi, ağaç yemişi, kabuklu deniz ürünleri, buğdaydır.

Besin alerjisi genelde gıda alındıktan birkaç saat içerisinde ortaya çıkar. Eğer bebeğinize yeni bir gıda veriyorsanız, kaşıntı, kızarıklı, dilde ve yüzde şişme, kusma, ishal, nefes darlığı ve bilinç kaybı gibi belirtilere karşı dikkatli olunuz

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp