Basur Ameliyatı Video

Basur Ameliyatı Video : Açık Hemoroidektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Açık hemoroidektomi ameliyatı, 1940lı yıllardan buyana uygulanan ve ileri düzeydeki hastalara yapılan bir cerrahi yöntemdir. Anüsün altındaki cilt dokusu v şeklinde kesilerek bozulmuş damar yapısı yumağı çıkartılır ve damar yolları bağlanır. Bistüri ya da elektrokoter kullanılarak kesim yapılır ve ameliyat genel anestezi altında gerçekleştirilir. Bu yöntemde yara açık bırakılır ve iyileşme sürece 5- 6 haftayı bulmaktadır.

İyileşme süreci acılı ve uzun olması sebebiyle çok fazla tercih edilmez. Hele ki usta eller tarafından yapılmayan açık hemoroidektomi ameliyatı, ıstıraba dönüşebilmektedir. Kanama, ağrı, anüste daralma, enfeksiyon kapma genel olarak görülen komplikasyonlardır.

Bu ameliyat en son başvurulması gereken bir yöntemdir. Açık hemoroidektomi ameliyatından sonra, hasta bir yada iki gece hastanede yatırılır.

Kapalı Hemoroidektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

3. ve 4. Evredeki hemoroid hastalarına uygulanan kapalı hemoroidektomi ameliyatı, 1959 yılında Dr. Ferguson tarafından yayınlanmış bir cerrahi yöntemdir. Açık hemoroidektomi ameliyatı ile aynı şekilde yapılmaktadır, ancak bu operasyonda kesikler dikilerek iyileşme süreci hızlandırılır.

Kapalı hemoroidektomi ameliyatında, hasta bir hafta gibi süreçlerde iyileşme gösterir. Ağrı ve kanama bu ameliyatta da sıklıkla gözlenmektedir. Genel anestezi altında yapılan bu ameliyat, daha önce tedavi edilmeye çalışılmış ancak iyileşme gösterememiş hastalara, ya da hastalığı nüksetmiş kimselere uygulanmaktadır. Taburcu edilme süresi bir ya da iki gündür. Hastanın normal yaşama dönmesi ise kişiden kişiye değişmekle birlikte on günden aşağı değildir. İyileşme sürecinde hasta kendine dikkat etmesi son derece önemlidir.

Hemoroid Tedavisinde Lazer Nasıl Kullanılmaktadır?

Halk arasında lazerle yakmak olarak bilinen, aslında kızılötesi ışınların, infirared teknolojisinin kullanıldığı bu yöntem iki şekilde uygulanmaktadır. 1. Ve 2. derecedeki hemoroid hastalarına Laser koagulasyonu uygulanarak hemoroid memeleri kurutulmaktadır. 3. Ve 4. dereceden hastalara ise, Laser eksizyon uygulanarak hemoroid memeleri tamamen alınmaktadır. Bu işlemler genel anestezi altında yapılmaktadır ve 15 dakika kadar sürmektedir.

Ağrı diğer cerrahi yöntemlere nazaran çok daha azdır. Hastalar biraz dinlendirildikten sonra genelde aynı gün içeresinde taburcu edilmektedir. Amerika‘da 1990lı yılların başından beri uygulanan bu yöntem ülkemizde de başarıyla uygulanmaktadır. Bu yöntemin avantajları ise bir hayli fazladır: Kişi fazla acı çekmemektedir ve gündelik yaşamına kısa sürede dönmektedir. Hastalığın tekrar erme riski düşüktür. Her evredeki hemoroid hastalarına uygulanabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp