Bağırsak Mantarı Nedir

Bağırsak Mantarı Nedir : Bir makine düşleyelim. Bir tarafından şeker veriyorsunuz, diğer taraftan saf etil alkol alıyorsunuz. Aklınıza şarap fabrikası geliyor değil mi? Bir taraftan üzüm suyu giriyor, diğer taraftan şarap çıkıyor. Peki, bu fabrika sizin vücudunuzsa eğer? Neler düşünürsünüz o zaman? Yediğiniz baklava, çikolata, şekerlemeler; alkole dönüşüyorsa vücudunuzda?

İşte kandida adı verilen ve bağırsaklarda bulunan mantarlar, gıdalardan aldığınız sofra şekeriyle imal edilmiş ürünleri ve unlu mamülleri önce piruvat‘a sonradan asetaldehid ve karbondioksit‘e dönüştürüyor. Asetaldehid, hem karaciğer hem de mantar tarafından etil alkol‘e dönüştürülüyor. Açığa çıkan karbondioksitin etkisiyle karnınızda şişkinlik oluşuyor.

Normal bağırsak ortamında bir miktar kandidanın olması yadırganamaz. İnce ve kalın bağırsağın hayvanat bahçesinde daha ne canlılar yaşıyor. Normal şartlar altında bağırsaklarda bulunan mikroorganizmaların orantılı bir nüfusu var. Belli bir düzeyi geçmedikten sonra azınlıkta olmaları herhangi bir sıkıntıya yol açmıyor. Ancak bifidobakteriyum ve laktobasillus adlı faydalı bakterilerin azalmasıyla hayvanat bahçesindeki denge kandida lehine bozuluyor.

Antibiyotikler, antiasitler, mide ülseri ve reflü ilaçları, doğum kontrol hapları, şekerli ve beyaz unlu besinler, hormonlu besinler, tedavilerde kortizon kullanımı, klorlu su içilmesi, bağırsak parazit enfeksiyonları, alkol kullanımı, tetkik öncesi kullanılan bağırsak temizleyici ilaçlar, yağsız beslenme, kanser tedavileri (kemoterapi, radyoterapi) ve şeker hastalığı faydalı bakterilerin azalmasına ve bağırsaklarda kandida nüfüsunun patlamasına yol açıyor. (3 - 6)

Kendini teşhis etme:

1-) Şişkinlik, kabızlık, ishal

2-) Makatta kaşıntı ve kızarıklık

3-) Mide ağrısı ve ağız kokusu

4-) Dişte ve dile beyazımsı veya sarımsı pas gibi tabaka

5-) Aşırı yorgunluk, dermansızlık konsantre olamama, unutkanlık, isteksizlik

6-) Aşırı tatlı yeme isteği ve aşırı açlık duygusu

7-) Kasların titremsi ve kas ağrısı

8-)Nefes darlığı, burun tıkanması, kulak iltihaplanması

9-) Ense, omuz, sırt ve bel ağrısı

10-) Eklem ağrısı ve şişmesi

11-) Deride sivilce, saçların normale göre daha sık yağlanması, deride kuruma

12-) Küf gibi pis bir koku

13-) Adet halinde aşırı ağrılar mantar enfeksiyonu nedeniyle

14-) Prostatit, kolit, ve faranjit gibi iltihaplı rahatsızlıklar

15-) Mesane iltihaplanması, instersistiyel sistit, cinsel isteksizlik

16-) Mikotoksinler migren, baş ağrısı, depresyon ve panik atağı tetikler

17-) Diyabet, kolesterol ve yüksek tansiyonu tetikler

18-) Kurdeşen, kaşıntı, polen alerjisi, besin alerjisi, alerjik astım

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp