Bademcik İltihabı İçin Kesin Çözüm

Bademcik İltihabı İçin Kesin Çözüm :

Bademcik şişmesine ne iyi gelir?

Kış aylarında bademciklerin şişmesine çok sık rastlanılır. Bademcikler, dilin arkasında bulunan iki taraflı vücut savunma mekanizmalarıdır. Vücudun savunma mekanizmalarını oluşturan bademcikler, sürekli olarak iltihaplandığı zaman vücutta direnci düşürür ve bağışıklık sistemini zayıflatır.

Boğazın her iki yanında bulunan bademcikler, elle dokunulduğu zaman farkedilir. Vücuda giren mikroplar, boğazlarda birikerek ağrıya ve yanmaya neden olurlar. Böylece bademcikler şişer ve kızarır. Ayrıca yutkunmada güçlük yaşatarak, kişinin iştahını kapatırlar.

Bademcik şişmesine Bitkisel Çözüm

Bademcikleriniz şiştiyse günde 2-3 kere adaçayı suyu ile gargara yapabilirsiniz. Boğaz ağrılarınızı geçirmek için boğazınızı sürekli ıslak tutmalısınız. Bademcik ağrıları eğer çok sık tekrarlayan bir ağrı değilse en fazla 7 gün içinde ağrılar geçer, çok sıcak çok soğuk sıvılar almayın. vicks alarak boğazınıza ve burun etrafınıza sürebilir ya da buhar koklayabilirsiniz

Bademcik şişmesi nasıl gerçekleşir?

Bademcik iltihaplarına tonsilit adı verilmektedir Bademciklerde, hava yolu ile mikroplar birikerek tonsilite neden olurlar. Bademcik iltihapları genelde kızarıklık ve yanma ile başlar. Daha sonrasında yüksek ateşe neden olurlar. Boğazdaki yanmanın yerini ağrı alır ve yutkunurken takılma hissi yaratır. Bademcikleri iltihaplanan kişilerde yorgunluk ve halsizlik sıkça rastlanılan bir belirtidir. Ayrıca boğazda ağrı ve ses kısıklığı da yaşanılır. Bademciklerin iltihaplandığını, ayna karşısında ağzınızı açarak farkedebilirsiniz. Bademciklerin üzeri sarı ve beyaz lekelenmeler şeklinde tabakalanır. Ağızda kötü koku olur ve kişiyi rahatsız eder. Genizden gelen koku, diş fırçalama ile ya da başka çözümler ile giderilemez bu yüzden de büyük bir sorun teşkil eder. Lenf bezlerinde büyüme de bademcik iltihabının belirtileri arasındadır. Boyunda ve kulaklarda bezeler şişer, el ile dokunulduğu zaman ağrı yapar.

Bademcik iltihabının belirtileri maddeler halinde şu şekildedir :

Boğazda ağrı
Boğazda yanma
Yutkunmada güçlük
Yutkunurken takılma hissi
Lenf bezlerinde büyüme
Bezelerde büyüme
Bademciklerin üzerinde sarı ve beyaz lekeler
Kötü ağız kokusu
Ateş
Baş ağrısı

Bademcik iltihabınn tedavisi nasıl yapılır?

Bademciklerin iltihabı durumunda doktora gidilmelidir. Kişinin kendi kendine yapacağı tedaviler genelde sonuç vermez çünkü iltihaplar, zor çözülen ve uzun tedaviler gerektiren problemlerdir. Bunun için doktorun önerisi dinlenmeli ve uygulanmalıdır. Genellikle bademciklerin iltihabında doktor antibiyotik verir ve antibiyotik sayesinde iltihaplar kurutulur, vücuttan dışarı atılır. Bunun dışında sigara ve alkol kullanmaktan kaçnılmalıdır. Boğazı tahriş eden hareketler ya da tahrişe sebebiyet veren yiyeceklerden kaçınılmalıdır. Katı besinler, boğazı tahriş eder ve tahriş olan gırtlak zayıflaşır. Bu da, bademciklerin iltihaplanmasına neden olabilir.

Bademcikler ameliyat ile alınmalı mıdır?

Bademcikler, vücudunu savunma mekanizmaları oldukları için, ameliyat ile alınmaları pek doğru değildir. Eskiden, bademcikleri şişen çocukların bademcikleri ameliyat ile alınırdı. Fakat bu en son düşünülecek bir tedavi yolu olmalıdır. Eğer bademcikleriniz sürekli şişiyor ve beraberinde ateş yapıyorsa ameliyat söz konusu olabilir. Buna karar verebilecek tek kişi doktorlardır. Bu yüzden kendi başınıza bademciklerinizi aldırmaya karar veremezsiniz. Bademcikleriniz nefes almanızı zorlaştırıyor ve yemek yemenizi engelliyorsa da alınmalıdır. Bademcikler alındıktan sonra vücut savunma sağlayamaz mı diye düşünüyorsanız, vücutta tek savunma mekanizmasına sahip olan organların bademciklerin olmadığını söyleyebiliriz. Yani ameliyat ile alınmalarının herhangi bir zararı yoktur. Bademcikler alındıktan hemen sonra kişiler normal hayatlarına geri dönebilirler. Herhangi bir istirahata gerek olmadan yaşantıya devam edilebilir. Bademcikleriniz sürekli olarak şişiyor ve ateş yapıyorsa doktora gitmeli ve tedavi olmalısıınız. Eğer tedaviler sonuç vermez ise, doktorunuzun tavsiyesi ile bademciklerinizi aldırabilirsiniz.

Bademcik ameliyatı

Bademcikler alındıktan sonra, kişide boğaz problemleri yaşanmaz. Bademcikler iltihaplanmaz ve diğer boğaz rahatsızlıkları yaşanmaz.

Posted in Boğaz Hastalıkları, Tonsilit | Tags: bademcik şişmesi antibiyotik gargara, bademcik şişmesi kulak ağrısı, bademcik şişmesi neden olur, bademcik şişmesinin tedavisi 
Bademcik iltihabı tedavisi

Bademcik iltihabı tedavisi

Bademcikler, boğazımızın her iki tarafında bulunan, fasülye büyüklüğündeki organlarımızdır. Vücudumuzun savunma mekanizmaları olan bademcikler, belli bazı sebeplerden dolayı iltihapanırlar. Özellikle çocuklarda çok sık rastlanılan bir hastalıktır. Bademcikler kızarır ve üstlerinde beyaz lekelenmeler görülür. İleri vakalarda ise bademciklerin üzeri sarı-beyaz iltihap ile kaplı olur. Bademciklerin sık sık iltihaplanması bağılşıklık sistemini zayıflatır ve diğer hastalıklara zemin hazırlar. Bu yüzden tedavisi şarttır. Çok sık yaşanılan bu durumda, doktorun önerisine göre bademciklerin alınması söz konusu olabilir. Ancak vücudun savunma mekanizmaları oldukları için genelde çok ilerleyen ve sık tekrarlayan iltihaplanmalarda bademcikler alınır.

Bademcik iltihabının belirtileri nelerdir?

Bademcikler, vücuda giren mikropların boğazda yer etmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Belirileri boğazda ağrı ile başlar ve yutkunmada zorluk yaşatır. Bunu takiben, bağ ağrısı ve ateş de görülür. Üşüme titreme ve yorgunluk hali, bademciklerin iltihabında çok sık görülen bir durumdur. Bademciklerin üzeri beyaz lekeler ile kaplanır. Ağızda kötü koku ve yutkunurken takılma hissi verir. Genelde hasta kişi, yemek yemekten vazgeçer. Nefes alması zorlaşabilir ve az enerji harcamak adına uyur. Belirtileri sıralamak gerekirse,

Bademcik İltihabı Belirtileri

Boğaz ağrısı
Boğazda yanma
Yutkunmada güçlük
Ateş
Baş ağrısı
Üşüme
Titreme
Kötü ağız kokusu
Yorgunluk
Bitkinlik

Bademcik iltihabının tedavisi nasıl olur? Bademcik iltihabı bitkisel tedavisi


Bademcik iltihabının tedavisi için doktorun önerdiği antibiyotikler kullanılmalıdır. Kişiler kendi bildikleri yöntemleri denemekten kaçınmalı, etraftan duyulan ilaç önerilerini uygulamamalıdır. Aksi takdirde farklı sonuçlar alınabilir. Bademciklerin üzerindeki iltihabı kurutmak için antibiyotikler oldukça etkilidir. Bunun dışında bitkisel tedavi çözümleri de vardır. Günde 1-2 diş sarımsak yemek de antibiyotik yerine geçerek hastalığa faydalı olacaktır. Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, bu tarz boğaz hastalıklarına etkili çözüm yolları sunar. Bunun dışında, çok sıcak ya da çok soğuk içecekler içilmemelidir. Olabildiğince ılık içecekler boğazı rahatlatır. Sigara içmek, iltihapların daha daha da büyümesine neden olacağı için, bademcikleri iltihaplanan kişiler sigaradan uzak durmalıdır. Adaçayı, ıhlamur ve böğürtlen çayları da tedavi edici etkiye sahip olduğu için, iltihapları geçirecek, tedaviye yardımcı olacaktır.

Ayrıca, bademcik iltihabından kurtulmak için bol sıvı tüketmeli ve C vitamini alınmalıdır. Bunun için hergün bir bardak portakal suyu işe yarar. İçtiklerinizin ve yediklerinizin çok soğuk ya da çok sıcak olmamasına önem vermelisiniz. Tedavi edilmeyen bademcik iltihapları, üzücü sonuçlara yol açabilir. Boğazın diğer bölgelerini de iltihap kaplayabilir, bunun için bir an önce doktora gidilmeli ve tedavi olunmalıdır.

2 yemek kaşığı Çam Katranına 2 yemek kaşığı Tuz ve bir yumurtanın sarısını ekleyin. Hepsini karıştırın. Boğazınıza sarın ve kendi sıkılığını kaybedene kadar öylece bırakın. Lekesini çıkartmak için boğazınızı taze iç yağı ile yağlayın.
 
İlaçların nerede olmasını istediğinizi görüyorum. İşte Boğazdaki büyümüş bezeler için benim denediğim bir tarif. 
 
Kuru Kurtpençesi kullanın, bir avuç otu bir tencereye koyun ve üzerine sıcak su dökün ve ocağın arkasında 5 dakika tutun, sonra bunu bez keseye dökün ve bunun boğazınızı saracak kadar büyükolmasını sağlayın. Ilık olarak boğazınıza sarın ve tüm gece bunu sarılı tutun. Bir gecede ağrınız gidecek.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp